Rankings en ratings

De TU/e neemt deel aan verschillende rankings en ratings op het gebied van duurzaamheid. Deze rankings maken onze vorderingen  inzichtelijk en helpen  bij de verdere ontwikkeling van het TU/e duurzaamheidsbeleid. 

SustainaBul
Studentenorganisatie Morgen organiseert jaarlijks de SustainaBul, de prijs voor de meest duurzame hoger onderwijsinstellingen.

In 2017 heeft de TU/e wederom de tweede plek weten te behalen, na de Universiteit van Wageningen. Daarnaast heeft de TU/e de Award voor het meest iconische project voor integraliteit van onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering gewonnen met het gebouw Atlas op de campus.

In 2016 eindigde de TU/e op de tweede plaats van alle universiteiten in de duurzaamheidsranglijst van het hoger onderwijs, achter Wageningen Universiteit, en als tweede van alle hoger onderwijsinstellingen. De prestatie van Eindhoven werd beloond met een zogenaamd Gouden certificaat.

In 2015 eindigde de TU/e op de 10e plaats.

De TU/e scoorde juni 2014 de 4de plaats in de totale ranking en de 2de plaats in de universitaire ranking. Dat is één plaats hoger dan in 2013.

UI GreenMetric
In de UI GreenMetric World University Ranking, een internationale duurzaamheidsranking voor universiteiten behaalde de TU/e in 2014 de 18e positie in het algemeen klassement. Er doen 360 universiteiten wereldwijd mee aan de ranking. De TU/e scoort  veruit het hoogst van de vier deelnemende Nederlandse universiteiten. De TU/e ontving het Environmental Sustainability Certificat en werd uitgeroepen tot een van de meest Groene en Duurzame Hoger Onderwijsinstituten in de wereld, door Coolmyplanet.org.

Bekijk de lijst top 50 van meest groene en duurzame universiteiten in de wereld.

ISCN 
In 2012 werd de TU/e als eerste Nederlandse universiteit lid van het vooraanstaande International Sustainable Campus Network. Dit netwerk biedt universiteiten die leidend willen zijn op het gebied van duurzaamheid een platform om ideeën en best practices uit te wisselen. De TU/e rapporteert jaarlijks haar vorderingen aan het ISCN.