Rankings en ratings

De TU/e neemt deel aan verschillende rankings en ratings op het gebied van duurzaamheid. Deze rankings maken onze vorderingen inzichtelijk en helpen  bij de verdere ontwikkeling van het TU/e duurzaamheidsbeleid.

SustainaBul
Studentenorganisatie Morgen organiseert jaarlijks de SustainaBul, de prijs voor de meest duurzame hoger onderwijsinstellingen.

De TU/e heeft ook in 2019 de SustainaBul gewonnen, een duurzaamheidsprijs voor Nederlandse hoger-onderwijsinstellingen. Dit jaar werd de winnaar bepaald op basis van het beste voorbeeld dat een instelling presenteert. Voor de TU/e was dat Team SOLID, een studententeam dat ijzer propageert als alternatieve, CO2 -vrije energiedrager. Lees nieuwsbericht.

De TU/e is in 2018 eerste op de SustainaBul-ranglijst, en is daarmee volgens Studenten voor Morgen ’s lands meest duurzame hoger-onderwijsinstelling. De TU/e oogstte met name lof voor de duurzame studententeams: groepen studenten die interessante projecten aanpakken. Zoals Solar Team Eindhoven, dat een gezinsauto ontwierp en bouwde die op zonne-energie rijdt, en TU/ecomotive met zijn auto die in alle levensfasen (van productie tot sloop) duurzaam is. Bekijk nieuwsbericht.

In 2017 heeft de TU/e voor de tweede maal de tweede plek weten te behalen, na de Universiteit van Wageningen. Daarnaast heeft de TU/e de Award voor het meest iconische project voor integraliteit van onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering gewonnen met het gebouw Atlas op de campus.

In 2016 eindigde de TU/e op de tweede plaats van alle universiteiten in de duurzaamheidsranglijst van het hoger onderwijs, achter Wageningen Universiteit, en als tweede van alle hoger onderwijsinstellingen. De prestatie van Eindhoven werd beloond met een zogenaamd Gouden certificaat.

UI GreenMetric
In de UI GreenMetric World University Ranking, een internationale duurzaamheidsranking voor universiteiten behaalde de TU/e in 2014 de 18e positie in het algemeen klassement. Er doen 360 universiteiten wereldwijd mee aan de ranking. De TU/e scoort  veruit het hoogst van de vier deelnemende Nederlandse universiteiten. De TU/e ontving het Environmental Sustainability Certificat en werd uitgeroepen tot een van de meest Groene en Duurzame Hoger Onderwijsinstituten in de wereld, door Coolmyplanet.org.

Bekijk de lijst top 50 van meest groene en duurzame universiteiten in de wereld.

ISCN 
In 2012 werd de TU/e als eerste Nederlandse universiteit lid van het vooraanstaande International Sustainable Campus Network. Dit netwerk biedt universiteiten die leidend willen zijn op het gebied van duurzaamheid een platform om ideeën en best practices uit te wisselen. De TU/e rapporteert jaarlijks haar vorderingen aan het ISCN.