Visie

Practice what you teach
De TU/e is een internationaal vooraanstaande, in engineering science & technology gespecialiseerde universiteit, die een bijdrage wil leveren aan de oplossing van de grote vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. De TU/e wil tot de duurzaamste universiteiten van Nederland behoren en heeft gekozen voor een integrale aanpak.

Onderwijs
De TU/e leidt de ingenieur van de toekomst op. Deze is zich bewust van de uitdagingen waar we mondiaal gezien voor staan. De TU/e streeft er daarom naar om duurzaamheid in het curriculum van iedere opleiding aan bod te laten komen. Bovendien biedt de TU/e opleidingen op bachelor-, master- en PDEngniveau die specifiek gericht zijn op duurzaamheid.  

Onderzoek
Duurzaamheid heeft een belangrijke plek in het onderzoek op de TU/e. De TU/e richt zich daarbij op drie specifieke gebieden: Energy, Smart Mobility en Health. De TU/e is een proeftuin voor duurzame innovatie en gebruikt haar campus voor onderzoek (‘Living Labs’) op het gebied van duurzaamheid.

TU/e-campus
De TU/e-campus is groen en duurzaam. Onze gebouwen worden verwarmd en gekoeld door één van de grootste Warmte Koude Opslag installaties van Europa. Bij nieuwbouw en renovatie is duurzaamheid een belangrijke eis. Ook bij de interne bedrijfsvoering worden Planet, Profit, People zoveel mogelijk meegenomen. De TU/e- campus is bovendien een groene campus die ruim baan biedt aan voetgangers en fietsers.