Bachelor College

De TU/e leidt de ingenieur van de toekomst op. Deze is zich bewust van de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. De TU/e streeft er daarom naar om het thema in iedere bacheloropleiding aan de orde te stellen, onder meer in het User, Society, Enterprise (USE) onderdeel van het eerste en tweede jaar van iedere bachelor. Het Bachelor College biedt je veel vrijheid om de vakken te kiezen die jij interessant vindt, zodat je een keuze kunt maken uit verschillende vakken op duurzaamheidsgebied. In het tweede jaar kies je een USE leerlijn.  Ook hier is ruime keuze uit duurzaamheidsthema’s, zoals The Future of Mobility, Quality of Life, The Secret Life of Light, of Design for a Sustainable Future.

Majoren
De TU/ biedt verschillende bacheloropleidingen aan op het gebied van duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan de major Automotive  die gericht is op het maken van schonere auto’s.Zoek je een opleiding waarin je alles leert over de invoering van duurzame technologieën? De TU/e biedt de Major Sustainable Innovation aan. 

Keuzepakketten
Binnen de Bachelor mag je 45 studiepunten besteden aan vrije keuzeruimte. Je kunt ieder jaar kiezen uit een breed scala aan keuzevakken en coherente pakketten. Natuurlijk kun je ook hierbij kiezen voor een pakket dat gericht is op duurzaamheid. Het aanbod varieert per jaar, maar je kunt denken aan Building Physics, Electric and Hybrid Vehicles, Energie, Ontwerpen aan de Stad van Morgen, The liberation of light, Smart en Sustainable Society, of  Smart Mobility Design.  

Certificaat
Tijdens je bachelor of je master kun je bovendien het certificaat Technology for Sustainable Development behalen.