Monsterscore voor vijfdeklasser op Nederlandse Wiskunde Olympiade

De zestienjarige Matthijs van der Poel uit IJsselstein heeft bij de Nederlandse Wiskunde Olympiade 2017 in alle drie de rondes de maximale score behaald. Daarmee is hij de allerbeste van de ruim 10.000 deelnemende leerlingen. Tijdens de prijsuitreiking op vrijdagmiddag 10 november nam hij zijn eerste prijs in de categorie klas 5 in ontvangst.

Het was niet de eerste keer dat toptalent Matthijs hoge ogen gooide: in de landelijke finale behoorde hij de afgelopen drie jaar ook al tot de prijswinnaars en afgelopen zomer behaalde hij een zilveren medaille op de Internationale Wiskunde Olympiade in Brazilië. In de komende twee jaar kan hij nog twee keer gaan voor goud bij dit wereldkampioenschap wiskunde voor middelbare scholieren.

Naast Matthijs van der Poel vielen ook veertien andere leerlingen in de prijzen: in de categorie klas 6 ging de eerste prijs naar Nils van de Berg (17) uit Oosterhout en in de categorie klas 4 en lager was de eerste prijs voor vierdeklasser Jippe Hoogeveen (15) uit Odijk. Naast de drie winnaars van de eerste prijs ontvingen in elke categorie ook de nummers 2 t/m 5 een prijs. De vijftien prijzen, variërend van 50 tot 250 euro, zijn beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren.