Emeriti

Dit gedeelte van de site van de TU/e is speciaal ingericht voor onze emeriti.Het Album Academicum, met een overzicht van alle emeriti, ooit werkzaam aan de TU/e, en een gedeelte Emeriti-activiteiten, waarin melding wordt gemaakt van de bijeenkomsten, georganiseerd door de Commissie Emeriti-activiteiten. In dit gedeelte zal ook doorverwezen worden naar door de TU/e georganiseerde activiteiten die interessant kunnen zijn voor emeriti. Mocht u vragen of suggesties hebben, neemt u dan contact op met Jannelies Smit.

Data bijeenkomsten 2017

De najaarsbijeenkomst zal gehouden worden op vrijdag 6 oktober (lunch, vanaf 11.00 uur). De uitnodiging voor deze bijeenkomst zal omstreeks 6 september verzonden worden.

Voor een korte impressie van de dinerbijeenkomst op 12 mei verwijzen wij naar de pagina met activiteiten 2017.

Oproep: hoogleraren gezocht voor finale Techniek Toernooi

Stichting Techniekpromotie is een stichting die zich ten doel stelt ervoor te zorgen dat ieder kind vanaf groep 1 in aanraking kan komen met wetenschap & technologie zodat het zich optimaal kan ontwikkelen.
Een van deze programma’s is het Techniek Toernooi.

Het Techniek Toernooi is een jaarlijks terugkerend techniekevenement voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. De wedstrijd begint op school waar leerlingen in groepjes aan de slag gaan met een technische opdracht en eindigt voor de winnende schoolteams met de landelijke finale in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem. Ook de winnende teams uit België zijn op deze finale aanwezig.
Tijdens de grote finale laten alle teams hun oplossing voor de opdracht zien en worden zij beoordeelt door heuse juryleden.

Al 13 edities lang is er een groep enthousiaste hoogleraren die tijdens de finaledag in het Nederlands Openlucht Museum op vrijwillige basis komen jureren. We zien heel vaak terugkerende gezichten, een teken dat deze dag ook voor de hoogleraren zelf een inspirerende en gezellige dag is. Iets wat overigens wordt bevestigd door de enthousiaste reacties die wij achteraf ontvangen.
Ook de deelnemende kinderen vinden het ontzettend leuk dat zij beoordeelt worden door een echte hoogleraar in toga, dat maakt het allemaal nog “echter”.

Voor een impressie van het Techniek Toernooi van afgelopen jaar wijs ik u graag op het item dat het Jeugdjournaal vorig jaar heeft uitgezonden http://jeugdjournaal.nl/artikel/2108903-kinderen-maken-zelf-ingewikkelde-wekkers.html. Voor meer informatie over het Techniek Toernooi zelf kunt u een kijkje nemen op http://techniektoernooi.nl/

De finale van het Techniek Toernooi 2017 vindt plaats op donderdag 1 juni. Er is een ochtend- en middagprogramma. Ochtendprogramma: 09.00-13.00 uur. Middagprogramma: 12.15-16.00 uur. De reiskosten worden vergoed en voor de lunch wordt ook gezorgd.

Wij zoeken vooral nog hoogleraren die tijdens het middagprogramma aanwezig kunnen zijn.

Het zou uiteraard het leukste zijn als u die dag in toga aanwezig zou willen zijn.

Mocht u belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen met Annet Jeucken, secretaresse Stichting Techniek Promotie, telefoon 040 – 247 4921, e-mail a.jeucken@techniekpromotie.nl