Kunst in oplage

De kunstcollectie van de TU/e bevat naast unica (beelden, constructies, schilderijen, wandschilderingen et cetera) ook een uitgebreide en gevarieerde verzameling kunst die in grotere oplagen gemaakt kan worden. Dat geldt voor grafiek, maar ook voor digitale kunst, video en fotografie. Belangrijkste kenmerk hiervan is de mogelijkheid om identieke kunstwerken te produceren

De collectie grafiek beslaat zo'n 900 werken, van bekende en minder bekende grafici. Jaarlijks wordt nieuw werk aangekocht van zowel veelbelovende als gevestigde kunstenaars. In de afgelopen tien jaar is de collectie aangevuld met fotografie en digitale kunst.

Veel van deze kunstwerken, behalve video, zijn te leen voor medewerkers om op kantoor of op de gang op te hangen. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij Jeanneke Grimbergen (kunstuitleen@tue.nl of telefoon 4900 / 4582) of kijk op de pagina van de kunstuitleen.

De laatste jaren verzorgt de Kunstcommissie ook exposities in de openbare ruimte. Zo is er een groot overzicht van de grafiekcollectie te zien in Flux (vloer 1,2 en 3). Daar hangt werk van Koen Vermeule, Rob Voerman, Marli Turion, Marieke Bolhuis, Arjo Rozendaal, Sigrid Calon, Theo Kuijpers, Mario Dijsselbloem e.a.

Grafiek en fotografie van groot formaat hangen in MetaForum (vloer 1, bij de doorgang naar Luna). Het is de bedoeling om op meer plaatsen op de TU/e dergelijke exposities te organiseren.