Kunstcollectie

Al sinds de oprichting van de universiteit is er beeldende kunst verzameld, later ook grafiek. De TU/e beschikt inmiddels over een gevarieerde collectie, die bestaat uit grotere en kleinere beelden van diverse materialen als brons, hout en staal, maar ook wandkleden, schilderijen, (architectonische) constructies, muurschilderingen en een grote collectie grafiek, die medewerkers kunnen lenen. De beelden staan zowel op de campus als in de gebouwen van de faculteiten en diensten. In 2001 is er de catalogus, 'Ensemble' uitgebracht met een deel van het beeldend kunstbezit van de TU/e. In 2011 verscheen een nieuwe catalogus, ‘Art Connected’, met een kunsthistorische beschrijving van de collectie.

Op deze site staan beschrijvingen van de gehele kunstcollectie van de TU/e, met links naar websites met meer informatie over de kunstenaar en/of zijn werk. Ook is er een wandelroute opgenomen, die langs de belangrijkste beelden op de campus voert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Verhoogt, secretaris van de Kunstcommissie. Telefoon: +31 (0)40 247 4378 of mail naar kunstcommissie@tue.nl.