Kunstcollectie

Al vanaf het begin van de universiteit is er beeldende kunst verzameld, later ook grafiek. De TU/e beschikt inmiddels over een gevarieerde collectie, die beslaat uit grotere en kleinere beelden van diverse materialen als brons, hout en staal, maar ook wandkleden, schilderijen, (architectonische) constructies, muurschilderingen en een grote collectie grafiek, die medewerkers kunnen lenen. De beelden staan zowel op de campus als in de gebouwen van de faculteiten en diensten. In 2001 is er de catalogus, 'Ensemble' uitgebracht met een deel van het beeldend kunstbezit van de TU/e. In 2011 verscheen een nieuwe catalogus, ‘Art Connected’, met een kunsthistorische beschrijving van de collectie.

Op deze site staat het nieuws de gehele kunstcollectie van de TU/e, aangevuld met links naar Vubis voor bibliografische en technische gegevens en naar websites met meer informatie over de kunstenaar en/of zijn werk. Ook is er een wandelroute opgenomen, die langs de belangrijkste beelden op de campus voeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Verhoogt, secretaris van de Kunstcommissie. Telefoon: +31 (0)40 247 4378 of mail naar kunstcommissie@tue.nl.