Technologist

Magazine van vier Europese technische universiteiten

Prikkelende artikelen, vernieuwende inzichten en een spannende vormgeving typeren Technologist, het nieuwe magazine van vier Europese technische universiteiten.

Europees perspectief
Technologist draagt de slogan ‘Innovation. Explained.’ Het magazine biedt lezers nieuws, achtergrond en opinie over wetenschap en technologie vanuit Europees perspectief.

Bijdragen
Het magazine maakt zichtbaar hoe de universiteiten hun krachten bundelen en zo  bijdragen aan de ontwikkeling van technologische innovaties wereldwijd. Innovaties die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van duurzame energie, voedsel, gezondheid, communicatie en mobiliteit. De TU/e levert voor elke uitgave verschillende bijdragen.

Vier keer per jaar
Technologist verschijnt vier keer per jaar in drie talen: Engels, Frans en Duits. Het eerste nummer is 24 juni 2014 verschenen in digitale vorm op www.technologist.eu.

EuroTech Universities Alliance
Het magazine is een uitgave van EuroTech Universities Alliance. De vier partners: École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Danmarks Tekniske Universitet (DTU), de Technische Universität München (TUM) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), vormen samen een Europees netwerk van wetenschappelijke excellentie.

Het blad wordt weliswaar gefinancierd door de vier universiteiten, maar de bijdragen zijn van een team onafhankelijke wetenschapsjournalisten die ook schrijven voor tijdschriften als New Scientist, Nature en Spiegel.

Meer weten?

Heb je interesse in een abonnement, wil je weten waar het magazine verkrijgbaar is of heb je andere vragen over Technologist? Neem contact op met Edith Snelders: technologist@tue.nl