Science Festival

Het Science Festival (voorheen TU/eXperience Day) is een spannend evenement voor jong en oud. Kom je laten inspireren door de wereld van wetenschap en technologie. Er is van alles om zelf te ervaren of uit te voeren. Zo zijn er presentaties over vooraanstaande onderzoeken aan de Technische Universiteit Eindhoven. Bijvoorbeeld over zichzelf herstellende hartkleppen, auto’ s die rijden op ijzerpoeder of een huis dat meedenkt met de ouder wordende mens. Kom luisteren naar onze wetenschappers en ga met ze in gesprek.

Centraal in het programma staat de Science Show, met proeven en demonstraties van de studententeams en experimenten van de faculteit Technische Natuurkunde. Auto’s en bussen die rijden op mierenzuur of zonne-energie, een drone voor in huis of voetballende robots zijn allemaal ontwikkeld door de studententeams van de TU/e. Ontwerp intelligente kleding in het Wearable Senses Lab of maak een proefrit in de Carsimulator. Jonge bezoekers kunnen terecht in het Toverlab, waar ze onder andere zelf shampoo of tandpasta kunnen maken. Ze kunnen ook een Celfie maken van hun eigen cellen, maar er is nog veel meer te doen.

Het Science Festival is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap. Het Festival is te beleven op zondag 8 oktober van 12.00 tot 17.00 uur, het bezoek is gratis.

Ook instituut DIFFER op de TU/e-campus neemt deel aan het Science Festival.

We hopen je te mogen begroeten op de TU/e-campus!

 

 

 

Programma

Klik hier voor het volledige programma!

Het Weekend van de Wetenschap

Het Science Festival is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap

Reageren / Contact

Science festival
E:
Sciencefestival@tue.nl

Voorproefje Science Festival