Tech United

Tech United is een multidisciplinair team van (oud) studenten, PhD’s en medewerkers van de Technische Universiteit Eindhoven die zich bezig houden met de ontwikkeling van robotica. Kennis op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en computeralgoritmes worden ingezet om problemen op te lossen.

Tech United doet wereldwijd mee aan verschillende toernooien. RoboCup is het jaarlijks terugkerende wereldkampioenschap voor robots die kunnen communiceren met en reageren op een constant veranderende omgeving. RoboCup is een opensource competitie, na elk toernooi worden alle gegevens met elkaar gedeeld. Ook worden de regels van RoboCup elk jaar uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat de teams continu worden uitgedaagd en constant moeten innoveren om de competitie voor te blijven.
Tech United doet mee met twee teams. Eén team met autonome
voetbalrobots in de Middle Size League van RoboCup en één team met een autonome zorgrobots in de @Home League van RoboCup.  Naast het wereldkampioenschap RoboCup doet Tech United nog aan enkele Europese robotica toernooien mee.  Tech United heeft met de voetbalrobots al 7 Europese titels op zak en heeft op het wereldkampioenschap al 8 keer de finale bereikt waarvan er twee zijn gewonnen.