Innovation Space

TU/e Innovation Space is een community die multidisciplinaire hands-on educatie, design en ondernemerschap stimuleert.

Het verzorgt een plek waar studenten leren om met grote maatschappelijke en industriële uitdagingen om te gaan, prototypen te creëren en innovaties te ontwikkelen in samenwerking met onderzoekers, bedrijven en elkaar.

Voordat Innovation Space groots van start gaat in het Matrix gebouw in 2018 zal het concept eerst een jaar getest worden in Gaslab, waar al een aantal zeer interessante teams en vakken bezig gaan met hands-on ontwikkelingen.

Tijdens het Science Festival openen we onze deuren, waar je van harte welkom bent om deze ontwikkelingen te aanschouwen en op een leuke manier kennis te maken met de grootse plannen die TU/e Innovation Space heeft!
Project voorbeelden:

  • JimFIT: speciale sensoren en een app laten patiënten real-time feedback en monitoring krijfen van de huiswerkoefeningen die ze thuis maken.
  • eMinds: wil software ontwikkelen die het probleem van verlies van kennis aanpakt. Een plek creëren voor al je kennis en die op een intuïtief en radiale manier bewaren. Jouw gepersonaliseerde kennis database laat je kennis terugvinden waar en wanneer je het nodig hebt.
  • Jackx: het ontwikkelen van een speciaal en eenvoudig systeem wat ervoor zorgt dat je jas niet kapot scheurt tijdens een avond stappen.
  • Team Solid: van ijzerpoeder een duurzame energiedrager maken.
  • Abby: het ontwikkelen van een fiets op zonne-energie.
  • Living Lab Home: het bouwen van een tot drie huizen op de TU/e-campus met gebruik van synergetische technologieën om te zorgen dat duurzame huizen echte huizen worden en geen opstapeling van gebruiksvriendelijke producten.