Maak je eigen 3D ontwerp

Als student Industrial Design leer je om prototypes te ontwerpen die je ideeën tastbaar maken. Je zult verschillende prototypes moeten maken om tot een goed eindontwerp te komen. De faculteit biedt allerlei faciliteiten aan om dit te leren. We hebben onder andere een ‘rapid prototyping’ lab met 3D printers en lasersnij machines. In het lab leer je van professionals deze technieken onder de knie te krijgen. Naast het ondersteunen van de studenten helpen de professionals ook onderzoekers en bedrijven met hun onderzoek. Zo blijft hun kennis altijd up-to-date en werken ze met de modernste technologieën.

Met 3D printen gaat er een nieuwe wereld open op het gebied van ontwerpen en produceren. Vormen die eerder niet maakbaar waren kunnen nu gemaakt worden met 3D printen.

Geef je op voor een workshop waarin je leert om iets 3D te tekenen in een 3D ontwerpprogramma. Je kunt bijvoorbeeld een naamplaatje, oorbellen, ringen, of iets van je eigen fantasie tekenen. Als je het hebt getekend, gaan de machines van de faculteit het voor jou printen! Je krijgt dit later dan thuis gestuurd als aandenken.

Workshops 3D ontwerp
Vanaf 12 jaar (onder 12 jaar onder begeleiding van een ouder)
12:30 uur
14:00 uur
15:30 uur

Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze workshop. Je kunt je inschrijven bij de receptie van het Laplace gebouw.

Laplace, 0.10g