Veel Gestelde Vragen

Waar kan ik het TU/e CareerCenter vinden?

Wij zitten in het Metaforum, Energy Forum (eerste verdieping), elke dinsdag, woensdag en donderdag van 11:00 tot 15:00.Wie kan gebruik maken van de diensten van het TU/e CareerCenter?Alle studenten die bij de TU/e staan ingeschreven en alle afgestudeerden binnen drie maanden van het afstuderen.

Hoe kan ik me voor de workshops inschrijven?

Ga naar onze Workshops pagina en klik op de workshop die je leuk vind. Onderaan de pagina kan je de registratie code voor OASE vinden.

Hoe kan ik een individuele coaching afspraak krijgen?

Je kan langs komen bij het Energy Forum of je kan een e-mail sturen naar careercenterstudentteam@tue.nl met de volgende informatie:

  • Naam
  • Identiteitsnummer
  • Telefoonnummer
  • Naam van de individuele career coaching waarin je geïnteresseerd bent

Let op, het kan tussen 24 en 48 uur duren voordat ons team een antwoord stuurt.

Waarom heb ik een CV voor nodig?

Een CV is de beste manier om met een bedrijf je contactgegevens te delen en te laten zien wat je gedaan hebt. Daarom moet het je qualificaties, werkervaring, prestaties, hobbies en interesses tonen. Het is belangrijk om je CV gemakkelijk leesbaar en informatief te houden.

Waarom heb ik een sollicitatiebrief voor nodig?

Een sollicitatiebrief vertelt je werkgever wie je bent en wat je wilt, dus het is de beste mogelijkheid om je sterke kanten te laten zien. Het geeft je ook de mogelijkheid om controle te houden over het vervolg proces.

Is LinkedIn belangrijk?

We leven in het internet tijdperk, daarom zullen recruiters informatie over je opzoeken als ze geïnteresseerd zijn nadat ze je CV hebben ontvangen. LinkedIn is een website waar je, zonder ruimte limiet, alles over jezelf kan delen, wat zijn je sterke kanten en wat heb je gedaan.

Ik wil een CV / sollicitatiebrief schrijven, maar ik weet niet hoe ik moet beginnen?

Bekijk onze links, daarin staan een aantal tips. Je kan ook een paar templates downloaden. Je kan nadat je je CV geschreven hebt altijd even langs het Energy Forum komen voor een second opinion.