Studentensportcentrum Eindhoven

Het SSC is met ruim 13.000 leden het hart van het Eindhovense studentenleven!

Welkom!

 

Al 50 jaar genieten TU/e- en Fontys studenten, medewerkers en alumni op het Studentensportcentrum (SSC) van het grootste Eindhovense sportprogramma. Na werk en studie is het SSC de ontmoetingsplaats op de campus om te bewegen, sporten en socializen.

70 sporten, fitness en (speciale) cursussen onder begeleiding van gekwalificeerde (topsport)docenten. In onze uitgebreide faciliteiten kun je vrij sporten. Bij onze 40 studentensportverenigingen heb je de kans om sportief te schitteren, bestuurservaring op te doen en natuurlijk te genieten van het studentenleven.

Al vanaf € 90,- per jaar kun je zeven dagen per week, vóór, tijdens of na college-uren sporten op het SSC.

Algemeen

image

Sportprogramma

Tennis, (zaal)voetbal, (beach)volleybal, judo, boksen, zwemmen, atletiek, schaatsen, cheerleading, fitness, squash, core class, pilates, aerial silks, capoeira, Fuse, spinning, yoga, rugby, zumba… en nog veel meer. Het SSC heeft ca. 400 lessen per week. Als sportkaarthouder kun je altijd deelnemen aan deze lessen*. Geen wachtlijsten, geen extra kosten en vooraf inschrijven is niet nodig. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een topatleet; onze lessen zijn voor alle niveaus.

*Lessen van de studentensportverenigingen staan enkel open voor studenten.

Ontdek het SSC!

Studentensportverenigingen

Onze studentensportverenigingen (SSV’s) staan in het hart van de Eindhovense studentensport en het Studentensportcentrum (SSC). Onderdeel zijn van een SSV is een perfecte manier om fit te blijven, nieuwe vaardigheden te leren, studenten met dezelfde interesses te ontmoeten en natuurlijk biedt het een aangename onderbreking voor het studeren en projecten draaien.  Met 40 verenigingen, variërend van teamsporten, adventure, watersport, vecht- en verdedigingssporten en duursporten, is er voor iedereen wat.

image

Sportkaart

image

Cursussen

Op grote hoogte zweven of naar onbekende dieptes duiken. Met onze sportcursussen kun je het ervaren, leren en bereiken. Behalve alle sporten uit het lesrooster waar je altijd aan kunt deelnemen, hebben we ook een aantal speciale- en introcursussen. Deze cursussen vormen een ideale opstap naar het ontdekken en leren van een (nieuwe) sport.

NB: Enkel voor de cursussen is inschrijven en (meestal) een extra bijdrage nodig. Voor de lessen van ons lesrooster is inschrijven niet nodig, je kunt altijd deelnemen op basis van je sportkaart.

People make SSC Eindhoven work

Gezondheid en Vitaliteit

Een goede gezondheid is een voorwaarde om te kunnen sporten, daarom bieden wij onze sportkaarthouders mogelijkheden om de gezondheid te verbeteren dan wel te herstellen van een (sport)blessure. Daarnaast wil het sportcentrum in samenwerking met de TU/e bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van alle medewerkers en studenten. Bekijk de verschillende activiteiten die we aanbieden op het gebied van gezondeid en vitaliteit. 

image

Humans of the SSC

image

Faciliteiten

De SSC sportfaciliteiten behoren tot de meest vooraanstaande van Nederland en benadrukken de waarde die de TU/e aan studentensport hecht. De meeste activiteiten vinden plaats op de SSC accommodatie op de campus. Daarnaast wordt voor een aantal takken van sport accommodatie elders in Eindhoven gehuurd, zoals het ‘IJssportcentrum Eindhoven’ en ‘Manege Sonniushof’. Met zo'n 50 faciliteiten heeft het SSC een groot aanbod om alle sporten te kunnen beoefenen. 

Brochures

Contact

 • Algemene contactgegevens

 • Bezoekadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  Het Eeuwsel
  Eindhoven
  Nederland
 • Postadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  O.L. Vrouwestraat 1
  5612 AW Eindhoven
  Nederland

Links