Studentensportcentrum Eindhoven

Het SSC is met ruim 13.500 leden het hart van het Eindhovense studentenleven!

Welkom!

 

Al 50 jaar genieten TU/e- en Fontys studenten, medewerkers en alumni op het Studentensportcentrum (SSC) van het grootste Eindhovense sportprogramma. Na werk en studie is het SSC de ontmoetingsplaats op de campus om te bewegen, sporten en socializen.

70 sporten, fitness en (speciale) cursussen onder begeleiding van gekwalificeerde (topsport)docenten. In onze uitgebreide faciliteiten kun je vrij sporten. Bij onze 38 studentensportverenigingen heb je de kans om sportief te schitteren, bestuurservaring op te doen en natuurlijk te genieten van het studentenleven.

Al vanaf € 96,- per jaar kun je zeven dagen per week, vóór, tijdens of na college-uren sporten op het SSC.


Openingstijden SSC
Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 24.00 uur (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08.30 - 21.00 uur
Zondag: 09.00 - 17.00 uur 
-> Veelgestelde vragen

Algemeen

Sportprogramma

Volg een van de ca. 80 lessen die het SSC aanbiedt per week.

Lessen: Met de sportkaart kun je altijd deelnemen aan de lessen zonder inschrijving of extra kosten.

Cursussen: Met een sportkaart kun je deelnemen aan onze cursussen. Voor de cursussen dien je je aan te melden en is er soms een kleine bijdrage vereist.  

Studentensportverenigingen: Als student kun je met je sportkaart meedoen bij de trainingen van een van de 38 verenigingen. Neem contact op met de vereniging die jou aanspreekt en kijk welk trainings moment het beste bij jou past.

Ontdek het SSC!

Studentensportverenigingen

Onderdeel zijn van een studentensportvereniging (SSV) is een perfecte manier om fit te blijven, nieuwe vaardigheden te leren, studenten met dezelfde interesses te ontmoeten en natuurlijk biedt het een aangename onderbreking voor het studeren en projecten draaien. Met 38 verenigingen, variërend van teamsporten, adventure, watersport, vecht- en verdedigingssporten en duursporten, is er voor iedereen wat.

Sportkaart

Cursussen

Op grote hoogte zweven of naar onbekende dieptes duiken. Met onze sportcursussen kun je het ervaren, leren en bereiken. De cursussen vormen een ideale opstap naar het ontdekken en leren van een (nieuwe) sport.

Enkel voor de cursussen is inschrijven en (meestal) een extra bijdrage nodig. 

People make SSC Eindhoven work

Gezondheid en Vitaliteit

Een goede gezondheid is een voorwaarde om te kunnen sporten, daarom bieden wij onze sportkaarthouders (medewerkers en studenten) mogelijkheden om de gezondheid te verbeteren dan wel te herstellen van een (sport)blessure.

Humans of SSC Eindhoven

Faciliteiten

De SSC sportfaciliteiten behoren tot de meest vooraanstaande van Nederland en benadrukken de waarde die de TU/e aan studentensport hecht. Met zo'n 50 faciliteiten heeft het SSC een groot aanbod om alle sporten te kunnen beoefenen. 

Brochures

Contact

Openingstijden SSC
Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 24.00 uur (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08.30 - 21.00 uur
Zondag: 09.00 - 17.00 uur 

 • Algemene contactgegevens

 • Bezoekadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  Het Eeuwsel
  Eindhoven
  Nederland
 • Postadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  O.L. Vrouwestraat 1
  5612 AW Eindhoven
  Nederland

Links