Gezondheid en Vitaliteit

Een goede gezondheid is een voorwaarde om te kunnen sporten!

Algemeen

Het programma Gezondheid & Vitalieit wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met onze partners 'Sportplein Eindhoven' en 'Topsupport-St Anna' en omvat spreekuren (adviezen), trainingen, cursussen, workshops en faciliteiten. Een voorbeeld van een workshop is de Empowerment workshop van september 2018, bekijk hier de foto's en video!
 

Speciale programma's voor tu/e medewerkers

Vitality Week

De Vitality Week, met daarin de Gezondheidsdag, is een jaarlijks terugkerend event voor TU/e medewerkers om hun gezondheid eens te 'testen'. Je kunt als medewerker van 40 jaar en ouder een Health Check doen en als medewerker van 40 jaar en jonger een Fit Check doen. De Vitality Week vindt plaats van maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2019. 

Daarnaast kun je deelnemen aan uitdagende, speelse en informatieve activiteiten over je gezondheid en vitaliteit. Maak samen met je collega’s kennis met bijvoorbeeld Mindfulness. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een sportkaart!

Complete programma
Tijdens de Vitality Week hebben we een vol programma met talloze activiteiten. We bieden breakfast sessions, workwalks, mental sports coaching, inspirerende workshops en heel veel groep lessen aan, die je gratis kunt bijwonen. Voor een aantal events moet je wel vooraf inschrijven.
 

Inschrijven Health Check 40+ en Fit Check 40-
Inschrijven voor de Health Check en Fit Check kan via deze pagina binnenkort, hou de website en onze social media in de gaten! Let op dat je voor de juiste leeftijdsgroep inschrijft. Voor meer info over de Health Check kun je hier kijken: Infodocument

Indien je wilt, kun je voorafgaand aan de Health Check deze vragenlijst invullen en meenemen naar de Health Check. Dit kan ons helpen een goed advies aan je te geven: Vragenlijst

Inschrijven activiteiten
Het inschrijven voor onze talloze activiteiten, kun je binnenkort doen via deze pagina. Hou onze website en social media goed in de gaten!

TU/e Keeps You Moving

Het SSC introduceert iets nieuws op onze campus; een actieve onderbreking voor de TU/e medewerkers: Fit Break! De Fit Break biedt je een actieve ontspanning en zorgt ervoor dat het hoofd weer helemaal leeg wordt.

Geef je lichaam en geest een break!
10-15 minuten voor jouw welzijn! Speciaal opgeleide SSC-instructeurs komen naar jouw werkplek en bieden jou en je collega's een begeleid kort programma met ontspannings- en rekoefeningen. De oefeningen worden aangeboden aan kleine groepen van 4-10 personen en richten zich op de schouders, nek en de rug. Het programma wordt aangepast aan de individuele behoeften van de groep. 

De Fit Break vindt plaats tijdens de werkuren en deelname kan gewoon in je werkkleding. Twaalf weken lang krijg je verschillende oefeningen aangeboden. Na 15 minuten zal het hoofd weer leeg zijn en kun je met een nieuwe ‘boost’ van motivatie en concentratie terug aan het werk.
Voor vragen en meer informatie kun je mailen naar: youkeepmoving@tue.nl

 

Ace Your Journey

De 'ACE Your Journey' project, gesponserd door Active Campus Europe (ACE), is een 6 weekse trainings programma voor studenten en medewerkers die hulp nodig hebben om meer actief te worden. Sporten helpt je niet alleen fit te worden, het zorgt ook voor een ontwikkeling op sociaal gebied, geeft je meer zelfvertrouwen en geeft je de kans om nieuwe onderdelen te leren. Om die reden heten wij niet-sportkaarthouders welkom op het SSC om te ontdekken wat een gezonde levensstijl kan doen voor jou. Laat onze coaches en instructeurs jou inspireren!  We bieden basis gezondheids activiteiten voor groepen studenten en individuele sporters. Ons doel is om persoonlijke begeleiding te bieden zodat je een basis kan leggen voor een meer actieve en vitale levensstijl. 

De ACE Your Journey is een project van 6 weken. Het kost €20,- en bevat volledige toegang tot het sportcentrum (geldig voor twee maanden). Het programma is alleen voor niet-sportkaarthouders. Als je na de twee maanden besluit een sportkaart aan te schaffen, zal de €20,- van de sportkaart kosten worden afgehaald (mits je het programma hebt afgerond). Deelnemers worden verwacht om drie keer in de week, voor minimaal 30 minuten per keer een training te volgen onder begeleiding van een professionele instructeur. 

Je kunt je aanmelden of informatie opvragen door te mailen naar ACE@tue.nl. Bekijk ook onze video over ACE en lees de informatiebrochure! Registratie is gelimiteerd tot 30 deelnemers, dus twijfel niet en meld je aan!

 

International Spouse Program

We verwelkomen alle echtgenote en partners! Nieuw in Eindhoven en wil je een invulling in je vrije tijd? De Spouse Program biedt een kans om gezondheid, wellnes en vitaliteits activiteiten uit te proberen onder begeleiding van ervaren, vrouwelijke instructeurs. Het SSC biedt basis gezondheids activiteiten voor vrouwen in kleine groepen. Het Spouse Program is een perfecte leeromgeving om bekend te raken met het sportcentrum, ons grootte aanbod aan activiteiten en niet te vergeten, elkaar!

Voor vragen en meer informatie kun je mailen naar: spouse@tue.nl of bekijk de brochure en video!

 

KANS/RSI instructie

KANS/RSI instructie wordt in samenwerking met de AMVS/DPO regelmatig georganiseerd voor nieuwe werknemers. Hierbij is het ook mogelijk om een groepsinstructie te volgen op locatie. Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar Frits Niemans; g.l.m.niemans@tue.nl.

* Sommige programma's vragen een kleine bijdrage.

 

Wellness: sauna, massage en zonnebank

Naast het sporten kun je ook gaan voor ontspanning bij het SSC. Het SSC biedt massages aan, zowel klassiek, ontspanning, sport als hotstone. Een massage van 30 minuten vergt een bijdrage van €18. Daarnaast beschikt het SSC over een sauna en twee zonnebanken. Kom ook tot rust en reserveer een massage, de sauna of de zonnebank wanneer het jou uitkomt. 

* Er wordt hiervoor een kleine bijdrage gevraagd.
 

Speciale cursussen

Ook voor niet-sportkaarthouders. Voor de speciale cursussen vragen wij een kleine bijdrage.

Contact

Links