Nieuws SSC Eindhoven

Schaatsen voor maar E2,50

Als sportkaarthouder kun je ook gebruik maken van IJssportcentrum Eindhoven. Vanaf 11 okotber gaat de schaatsbaan weer open en kun je als sportkaarthouder voor een laag tarief schaatsen op dinsdagen en donderdagen tussen 20u00 en 22u00. Bij de SSC info-balie kun je je 'schaatspas' ophalen. Met deze 'schaatspas' kun je schaatsen voor een bedrag van 2,50 euro in plaats van 7,00 euro. 

Team NL Talentdag

Op zondag 24 november organiseert TeamNL wederom de Olympische Talentdag. De NOC*NSF Talentdagen richten zich met name op het proces van talentidentificatie. De Talentdag is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel, het maximale uit zichzelf willen halen en de aanwezige sporten nog niet beoefenen. De deelnemende sporten worden op basis van kenmerken onderverdeeld in drie profielen: Lang & Sterk, Explosief & Snel en Uithoudingsvermogen

Na afloop van de NOC*NSF Talentdag worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Op basis hiervan besluit een bond of zij je uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met deze sport. Zowel de sporter als de bond bekijken en bespreken tijdens de vervolgdag de mogelijkheden en route tot instroom in het opleidingsprogramma van de bond.

Meer informatie kun je hier vinden! 

Verlengen sportkaart 2019-2020

Vanaf 1 september heb je een nieuw abonnement nodig. Je kunt je sportkaart vanaf 19 augustus op de volgende manieren verlengen.

TU/e en Fontys studenten & medewerkers & TU/e alumni kunnen alleen via de website hun sportkaart verlengen. Ga op je persoonlijke pagina naar 'Aanbod' en vind de verschillende abonnementen waaruit je kunt kiezen. 

Andersoortige abonnementen kunnen niet online verlengd worden. Sportkaarten zoals andere Hogescholen en universiteiten kunnen aan de SSC-infobalie verlengd worden op vertoon van ID en (indien van toepassing) bewijs van inschrijving. 

Wanneer je de sportkaart verlengd hebt via onze website kun je via iDEAL betalen. Na betaling is je sportkaart meteen geactiveerd.
Meer informatie over de sportkaart en de prijzen vind je hier

Tentamens in het SSC: aangepast lesrooster

Vanwege de aanhoudende groei van het aantal TU/e studenten, heeft de universiteit het SSC dringend verzocht om tentamens te huisvesten in de sporthallen. Hoewel het huisvesten van tentamens in onze sporthallen niet onze voorkeur heeft en nadelige situaties voor ons lesprogramma oplevert, willen wij onze collega’s van ESA, de examencommissie en de onderwijscommissie wel helpen; we zijn immers één universiteit! Een andere reden om samen te werken is het belang van de TU/e student; op deze manier kunnen we veel avondtentamens voorkomen. Het gebruiken van onze sporthallen tijdens de avonduren zal niet plaatsvinden; ook niet in de toekomst!

Om de TU/e uit de brand te helpen, bieden wij tijdens de twee tentamenweken overdag Sporthallen 1 t/m 3 aan als tentamenruimte. Dankzij de medewerking van onze studentensportverenigingen en de extra inzet van onze medewerkers hebben we het programma zoveel mogelijk intact kunnen laten en alternatieve lessen en locaties aanbieden. Bij voorbaat dank voor jullie begrip!

Wijzigingen 28 oktober – 10 november 2019

Groepslessen:

Je kunt het aangepaste lesrooster hier vinden: aangepaste lesrooster. Of kijken op ons real-time lesrooster op de website: lesrooster website.

Faciliteiten:
Boulderwand is gesloten tijdens tentamenperiode van maandag t/m vrijdag tussen 09u00-17u00.

Fitness:
Om ‘geluidsoverlast’ tijdens de tentamens vanuit Fitness 1 en 2 naar Hal 1 te voorkomen, zullen deze ruimtes aangepaste openingstijden hebben. Als alternatief zal Squashbaan 1 ingericht zijn als extra fitnessruimte waar o.a. deadliften kan plaatsvinden. Hieronder vind je het complete schema. 

Fitnessrooster: Maandag t/m vrijdag

 

Fitness 1

Fitness 2

Fitness 3

Squashbaan 1 - Tijdelijke Fitness ruimte (zie uitleg hierboven)

Playground - Buiten

7:30-8:45

Open

Open

Open

Open

Open

8:45-12:15

Gesloten

Beperkt Open

Open

Open

Open

12:15-13:30

Open

Open

Open

Open

Open

13:30-17:00

Gesloten

Beperkt Open

Open

Open

Open

17:30-23:00

Open

Open

Open

Open

Open

 

 

Nieuw infosysteem live!

Het nieuwe informatiesysteem is online! Dit houdt in dat het weer mogelijk is om in te loggen en reserveringen te maken. Met dit nieuwe informatiesysteem kun je eenvoudiger faciliteiten reserveren, je abonnement verlengen, je gegevens beheren en zien welke cursussen gaan plaatsvinden. We zullen je alvast iets meer wegwijs maken binnen het nieuwe systeem.

Inloggen in het informatiesysteem
Wanneer jeklikt op ‘inloggen sportkaarthouders’ kom je in een hele nieuwe omgeving terecht. Hier zie je rechts de logo’s van TU/e en Fontys. Als sportkaarthouder kun je op het logo van jouw instelling klikken en kun je inloggen met de inloggegevens van de opleiding. Deze zijn namelijk gekoppeld aan jouw sportkaart. Indien je niet bij de TU/e of Fontys bent aangesloten, registreer je dan eerst bij de SSC-infobalie. Je kunt daarna inloggen met je emailadres en wachtwoord.

Persoonlijk profiel

Na het inloggen kom je terecht op je persoonlijke profiel. Rechtsboven zie je een keuzemenu; je kunt binnen je profiel faciliteiten reserveren (Reserveren), je abonnement verlengen en inschrijven voor cursussen (Aanbod) en je persoonlijke gegevens beheren (Profiel). 

Reserveren
Onder de pagina reserveren heb je meerdere opties. Op de pagina die je als eerste voor krijgt (nieuwe reservering) kun je faciliteiten selecteren en reserveren. Naast de optie ‘nieuwe reservering’ vind je de optie ‘racketsport’. Via deze pagina kun je de squash- en tennisbanen reserveren.

Vragen?

Wanneer je tegen problemen aanloopt of vragen hebt kun je ons altijd bereiken via sciinfo@tue.nl of je vraag stellen bij de infobalie.

TU/e Running Team

Met het TU/e Running Team kun je op een laagdrempelige manier deel te nemen aan de verschillende afstanden (5 km, 10 km, 21,1 km en 42,2 km) tijdens de Marathon van Eindhoven op zondag 13 oktober 2019. Voor €5 ontvang je een startnummer voor jouw gewenste afstand, krijg je een TU/e Running T-shirt en kun je gebruik maken van onze faciliteiten in Dynamo op 13 oktober tijdens de Marathon Eindhoven. Meer informatie kun je hier vinden. 

Rook vrije zone

Het SSC is een rookvrij gebied worden, uitgezonderd één aangewezen rokerszone. Dit betekent dat roken op het terras van het sportcafé en het tennispaviljoen alsmede voor de ingang niet meer toegestaan is. Rokers kunnen naar het terras onder de bomen. Hier komt een rokerszuil te staan, waar het toegestaan is om te roken.

Het verder rookvrij maken van het SSC komt onder meer voort uit het streven van de TU/e om heel de campus rookvrij te maken. Door het rookvrije gebied te vergroten maken we van het SSC een nog gezondere omgeving en is de kans op meeroken bijna uitgesloten. Alvast dank voor jullie medewerking!

Contact

 • Algemene contactgegevens

 • Bezoekadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  Het Eeuwsel
  Eindhoven
  Nederland
 • Postadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  O.L. Vrouwestraat 1
  5612 AW Eindhoven
  Nederland

Links