SSC Zwemschool

Behaal je zwemdiploma op het SSC!

Behaal je zwemdiploma op het SSC!

Het Studentensportcentrum heeft een 25 meter zwembad met verstelbare bodem. Naast de lessen voor de sportkaarthouders, verzorgt de SSC Zwemschool ook zwemlessen specifiek gericht op kinderen en vrouwen. Voor vrouwen is er ook de mogelijkheid tot aquafitlessen.

Kinderzwemmen

De afgelopen jaren hebben al meer dan 10.000 kinderen een diploma bij ons gehaald. In het ‘Van Lint Bad’ in het Studentensportcentrum bieden wij 6 dagen per week zwemles aan voor kinderen vanaf 4 jaar tot 12 jaar oud. In groepjes van maximaal 12 kinderen oefenen we de verschillende facetten van het zwemmen. Dit wordt gedaan volgens de ABC-methode, zonder het gebruik van drijfmiddelen. Onze enthousiaste en gekwalificeerde zwemdocenten maken iedere zwemles leuk voor de kinderen. We zwemmen in blokken van 12 weken. Een zwemblok kost €84,- en eenmalige inschrijfkosten van €15,-. (vanaf december 2019).

Inschrijven kan online: Inschrijfformulier Kinderzwemmen
 

Vrouwenzwemmen

Sinds 2009 bestaat de mogelijkheid voor (allochtone) vrouwen om op het Studentensportcentrum zwemlessen te volgen en/of recreatief te zwemmen. Ook is het mogelijk om de reguliere nationale zwemdiploma’s A, B en C te behalen. Deze zwemlessen worden uitsluitend gegeven door vrouwelijke docenten. Tijdens deze zwemlessen is het zwembad afgeschermd voor alle toeschouwers. De zwemlessen duren 45 minuten. De kosten per periode (14-16 lessen) hangt af van de hoeveelheid lessen; een les kost €6,50.

Start vrouwen zwemmen
 
Week van 19 Augustus 2019:
- Zwemlessen: maandag, dinsdag en donderdag, 10:00-11:00.
- Aquafit: dinsdag en donderdag, 9:00-10:00.

Vooraf inschrijven is niet nodig; je kunt voor aanvang een strippenkaart van 16 lessen kopen aan de SSC infobalie (geldig tot 12 december 2019) en direct starten.

 

Inschrijven

NB: Momenteel hebben we voor het kinderzwemmen op zaterdag een wachtlijst tot maart 2020. Voor doordeweekse dagen hebben we nog enkele plaatsen voor december 2019.

Fotogalerij

Een impressie van de SSC Zwemschool en onze zweminstructeurs.