SSC Zwemschool

Behaal je zwemdiploma op het SSC!

Behaal je zwemdiploma op het SSC!

Het Studentensportcentrum heeft een 25 meter zwembad met verstelbare bodem. Naast de lessen voor de sportkaarthouders, verzorgt de SSC Zwemschool ook zwemlessen specifiek gericht op kinderen en vrouwen. Voor vrouwen is er ook de mogelijkheid tot aquafitlessen.

Kinderzwemmen

De afgelopen jaren hebben al meer dan 10.000 kinderen een diploma bij ons gehaald. In het ‘Van Lint Bad’ in het Studentensportcentrum bieden wij 6 dagen per week zwemles aan voor kinderen vanaf 4 jaar tot 12 jaar oud. In groepjes van maximaal 12 kinderen oefenen we de verschillende facetten van het zwemmen. Dit wordt gedaan volgens de ABC-methode, zonder het gebruik van drijfmiddelen. Onze enthousiaste en gekwalificeerde zwemdocenten maken iedere zwemles leuk voor de kinderen. We zwemmen in blokken van 12 weken. Een zwemblok kost €78,- en eenmalige inschrijfkosten van €10,- (per september 2019 zullen deze prijzen worden aangepast).

Per januari 2019 zullen de tarieven voor het diploma worden aangepast naar €12,50. Per september 2019 zullen de tarieven voor de lessen worden aangepast naar €84,- per blok.

Vrouwenzwemmen

Sinds 2009 bestaat de mogelijkheid voor (allochtone) vrouwen om op het Studentensportcentrum zwemlessen te volgen en/of recreatief te zwemmen. Ook is het mogelijk om de reguliere nationale zwemdiploma’s A, B en C te behalen. Deze zwemlessen worden uitsluitend gegeven door vrouwelijke docenten. Tijdens deze zwemlessen is het zwembad afgeschermd voor alle toeschouwers. De zwemlessen duren 45 minuten en vinden plaats in groepen van maximaal 15 vrouwen. De kosten per periode (14-16 lessen) hangt af van de hoeveelheid lessen; een les kost €6,50.

Tussen 9 mei t/m 27 juni vinden er enkel lessen plaats tussen  op donderdagen 09u00-11u00.

Inschrijven

NB: Momenteel hebben we voor het kinderzwemmen een wachtlijst tot december 2019. Bij inschrijving starten de lessen dus december 2019.

Fotogalerij

Een impressie van de SSC Zwemschool en onze zweminstructeurs.