Maarten Steinbuch "Studententeams treden buiten de gebaande paden"

Maarten Steinbuch "Studententeams treden buiten de gebaande paden"

Met in het oog springende projecten, bewijzen de studententeams dat het sneller, efficiënter, veiliger en vooral duurzamer kan. De studenten bundelen hun kennis en creativiteit en laten zo hun avontuurlijke dromen uitkomen. “Het bijzondere van deze studententeams is dat zij heel veel energie losmaken bij jonge mensen. Er zit onvoorstelbaar veel potentieel in die teams”, aldus prof.dr.ir. Maarten Steinbuch, hoogleraar Control Systems Technology aan de TU/e.

Technisch talent
Daarom besloot hij een bedrag van tweemaal vijfduizend euro aan de studententeams te schenken vanuit de opbrengst van de slimme scheurkalender. ”Met deze bijdrage wil ik graag jong technisch talent stimuleren. Want er is meer aandacht nodig voor dit soort activiteiten en voor techniek bij jongeren.” 

“Een belangrijke voorwaarde voor innovatie”
De hoogleraar die aan de wieg stond van de bachelorstudie Automotive en de master Automotive Technology heeft grote waardering voor het lef van de teams om buiten de gebaande paden te treden. ”Dat is een belangrijke voorwaarde voor innovatie en dat moet zoveel mogelijk aangemoedigd worden.”