Projecten om te steunen

Bouw mee aan de toekomst!

Het Universiteitsfonds Eindhoven wil met vrienden, relaties en alumni innovatieve technologie mogelijk maken voor een toekomstbestendige samenleving. Ook dit jaar springt een aantal mooie projecten eruit, die ondersteuning nodig hebben. Met een jaarlijkse bijdrage steunt u het project waar ú passie voor heeft. Of het nu om talentontwikkeling gaat, onderwijs of onderzoek, uw gift komt volledig ten goede aan het project. 

Uw gift creëert impact, waar u trots op kunt zijn.

 

Actuele projecten om te steunen

Stages met impact op de kwaliteit van leven

Eindhoven Engineers met passie voor de samenleving

Ook het komende jaar gaan TU/e-studenten hun opgedane kennis in de praktijk brengen gericht op relevante maatschappelijke problemen. Studenten die op eigen initiatief ambitieuze projecten ontwikkelen met een directe invloed op de samenleving.

Studenten doen bijvoorbeeld een maatschappelijke stage, waar ze door de toepassing van wetenschappelijke en technologische kennis oplossingen bedenken voor actuele problemen hier en in het buitenland. Steeds meer zetten onze studenten hun expertise in voor anderen. En daar leren ze niet alleen enorm van, maar als echte ‘Eindhoven Engineers’ verbeteren ze het leven van anderen in de samenleving. Met uw steun wordt kennis meteen in de praktijk gebracht om anderen te helpen.

Lees hier meer over het project voor schone kookfornuizen van Daniel Salinas.

De samenleving een stukje mooier 

Veel van onze studenten willen deze maatschappelijke stages doen maar wij kunnen niet alle studenten financieel faciliteren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de samenleving een stukje mooier wordt. Alvast bedankt!

  • Doneer
  • Stageverslag Schone Kookfornuizen door Daniel Salinas

Game brengt snellere diagnose longziekten dichterbij

Longziekten vroeg ontdekken accurate diagnoses stellen en in een vroeg stadium de behandeling starten zijn cruciaal voor de kwaliteit van leven. Het computergestuurde Medical Imaging onderzoek van van Veronika Cheplygina aan de TU/e draagt hieraan bij. Computers leren op basis van beelden of images waar de verschillende onderdelen van de long (zoals luchtwegen) of afwijkingen zich bevinden.

Game ontwikkelen

Om dit proces te versnellen, wil de TU/e een game ontwikkelen. Een game kan namelijk onder een grote groep spelers uitgezet worden en levert snel resultaat. De annotaties uit de game kunnen door machine learning algoritmes gebruikt worden om tot een snellere en accurate diagnose voor longziektes te komen. Een bijkomend voordeel van de game is dat het longziekten meer onder de aandacht brengt bij het publiek, wat zou kunnen helpen met preventiemaatregelen, bijvoorbeeld dat mensen sneller stoppen met roken. 

Wij zijn er klaar voor, helpt u mee?

Maar met uw hulp komen we een stukje dichterbij de oplossing. 

Alvast bedankt!

Innovatief onderwijs voor toekomstige ingenieurs

Passie, ondernemerschap en succes, dat zijn de drijfveren van onze studenten die nieuwe technologieën ontwikkelen voor wereldproblemen. Zoals ’s werelds eerste auto op zonne-energie en een robot die met langdurig zieke kinderen speelt. TU/e stimuleert studenten nieuwe paden in te slaan om antwoorden te vinden. 

Het uitwisselen van gedachten en ideeën en samenwerking met anderen in verschillende disciplines is hierbij essentieel. TU/e Innovation Space biedt zo’n plek waar studenten aan de slag gaan met complexe maatschappelijke en industriële uitdagingen, prototypen maken en innovaties ontwikkelen in samenwerking met onderzoekers, bedrijven en andere belanghebbenden. 

Met uw steun faciliteert u de volgende generatie ingenieurs om complexe uitdagingen slagvaardig aan te pakken.  

 

Alvast bedankt!