"Ik heb de ambitie om bij te dragen aan een betere toekomst en om terug te geven aan de samenleving wat ik tijdens mijn studie heb geleerd"

Het stageproject

Ontwikkel een duurzame markt voor de acceptatie van van geavanceerde schone kookfornuizen in Vietnam.

Als scheikundig ingenieur heb ik het vermogen om dingen grondig en holistisch te analyseren. Maar het ontbrak me aan ervaring om de kloof tussen technologie, kennis en mensen te overbruggen. Hoe kan ik toepassen wat ik heb geleerd om het leven van mensen te veranderen? Met een maatschappelijke stage binnen de Master Sustainable Energy Technology kon ik dit waarmaken.

 

In Vietnam overlijden meer dan 40.000 mensen vroegtijdig per jaar aan rookgerelateerde ziekten veroorzaakt door hun traditionele kookfornuizen. Dankzij deze maatschappelijke stage voor SNV Vietnam hebben mensen toegang gekregen tot een technologie die hen de mogelijkheid biedt om te koken met weinig tot geen rook (hun gezondheid verbeteren), die zeer efficiënt (brandstofbesparend) is en handig in gebruik (tijd en geld besparen). Tot dusverre heeft SNV Vietnam een ​​omgeving kunnen creëren waarin duizenden schone kookfornuizen zijn aangekocht door eindgebruikers.

image