U kunt op verschillende manieren schenken

‘Support Science | For a future proof Society’

Eenmalige gift

U kunt het Universiteitsfonds Eindhoven al steunen met een eenmalige gift. Zo geregeld!

Een eenmalige gift kunt u op twee manieren doen:

1. Doneer online via iDeal
  2. Maak een bedrag over naar NL93RABO0101061226 tnv Stichting Universiteitsfonds Eindhoven

Periodieke gift

U kunt het Universiteitsfonds steunen met een periodieke gift waarbij u jaarlijks met een minimum van vijf jaar een van tevoren bepaald bedrag doneert.

Voordelen

Een periodieke gift kunt u in zijn geheel aftrekken. U kunt dus meer schenken, dan dat het u kost.

Bereken uw voordeel.

Fonds op naam

Wilt u een schenking doen en zelf de bestemming van uw bijdrage bepalen? Dat kan via een Fonds op Naam. Uw naam is dan langdurig verbonden aan het wetenschappelijke onderzoek of project dat u mogelijk maakt. Houdt u uw fonds liever anoniem, dan is ook dat uiteraard een optie. Het Fonds op Naam kent een ondergrens van 50.000 euro.

Geef via een nalatenschap

Veel mensen vinden het een prettig idee om, ook als zij er niet meer zijn, via een nalatenschap bij te dragen aan duurzame oplossingen.

Legaat of erfstelling
Als u kiest voor een legaat, laat u een vast bedrag of een bepaald goed na aan het Universiteitsfonds Eindhoven. Kiest u voor een erfstelling, dan bestemt u een percentage van uw erfenis, of de gehele nalatenschap, aan ons fonds. Overigens kunt u met een legaat of erfstelling ook uw eigen of een bestaand Fonds op Naam aanvullen. In elk geval kunt u zelf bepalen waaraan uw geld wordt besteed - we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Geen belasting of successierecht

Omdat de stichting Universiteitsfonds Eindhoven de ANBI-status heeft, is ons fonds vrijgesteld van schenkings- en successiebelasting. Dit houdt in dat alle middelen die u per legaat of erfstelling aan ons Fonds nalaat volledig ten goede komen aan wetenschappelijke studie en onderzoeken.

Bedrijfsbijdrage

De TU Eindhoven werkt samen met het bedrijfsleven om oplossingen in de praktijk te toetsen, verbeteren en realiseren. Dit resulteert in een 'kruisbestuiving' van kennis en inzichten waarbij alle partijen - onze maatschappij voorop - baat hebben.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Steeds meer ondernemingen nemen hun verantwoordelijkheid waar het gaat om de leefbaarheid en veiligheid van onze maatschappij, en die tendens wordt nog versterkt doordat afnemers dit ook verwachten of zelfs eisen. Een bijdrage aan de wetenschap past dan ook naadloos in deze tijd waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen de standaard is.