Veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen

Drs. Ingrid van Uden, medewerker

Communicatiemedewerker Communicatie Expertise Centrum

"Voordat ik een paar maanden geleden bij de TU/e begon, had ik al veel positieve verhalen over de TU/e gehoord via een oud-collega. Het leek mij een uitdagende omgeving om te werken. Een organisatie waar veel gebeurt en waar je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Toen er binnen het Communicatie Expertise Centrum een vacature vrijkwamen, heb ik meteen gereageerd.  Nu werk ik bij het CEC als communicatiemedewerker, een halve fte voor de faculteit Wiskunde & Informatica, en een halve fte voor het centrale pers en mediateam. "

Synergie
"Hoewel ik hier nog maar kort werk, zijn veel dingen die ik vooraf verwacht had, al bevestigd. Zowel de werkomgeving als de werkzaamheden zijn heel divers. Iedere dag ziet er anders uit en ontmoet ik andere mensen. De ene keer zit ik met marketingmensen om tafel, daarna praat ik met wetenschappers of werk ik samen met studenten. Ook de sfeer op de faculteit en bij het CEC verschilt van elkaar. Bij W&I zit ik echt midden op de campus, tussen de studenten en dichtbij het onderwijs en de wetenschap. Het Communicatie Expertise Centrum lijkt op een intern communicatieadviesbureau, met veel marketing- en communicatiecollega's om kennis mee te delen. Door mijn ‘duo-functie' hoor en zie ik veel. Dat probeer ik allemaal te benutten, zodat ik optimale synergie kan creëren in wat ik voor de faculteit en voor de universiteit in haar algemeenheid doe."

 Nieuwsgierig
"Mijn expertise ligt vooral bij nieuwsverspreiding, zowel naar pers en media als binnen de TU/e en de faculteit. Ik ben nu nog vooral bezig met het verkrijgen van inzicht in het reilen en zeilen. De TU/e is een complexe organisatie! Nieuwsgierigheid en interesse in waar de organisatie mee bezig is, zijn voor mij belangrijke drijfveren. Maar dat is ook onmisbaar in mijn vak. Daar zit ook voor een deel mijn toegevoegde waarde als communicatieprofessional. Het is voor mij een uitdaging om de TU/e en de faculteit nóg meer op de kaart te zetten. Daarvoor moet ik de juiste informatie bij de juiste mensen zien te vinden. Op de TU/e zijn mensen vaak vooral inhoudelijk bezig, waarbij je het risico loopt het contact met de buitenwereld te verliezen. Ik vind het belangrijk te laten zien wat er op de TU/e gebeurt, en wat de maatschappij daaraan heeft."

Kleine stad
"De sfeer op de campus spreekt mij erg aan. Het is net een kleine stad waar een bepaalde creatieve en innovatieve sfeer hangt. Binnen de TU/e verwachten mensen van je dat je je verantwoordelijkheid neemt. Ik vind dat zelf heel prettig. Je krijgt veel ruimte om zelf sturing te geven aan je werk. Ook vind ik de TU/e een ‘warme' werkgever. De verhouding tussen ‘geven' en ‘nemen' is mooi in balans. Er wordt veel van je verwacht, maar er zijn ook veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en datgene te gaan doen wat bij je past en wat je leuk vindt."