Altijd tegen de grenzen van het maakbare aan

Johnny Meulendijks, medewerker

Technicus instrumentenmakerij bij Gemeenschappelijke Technische Dienst

“Bij de Gemeenschappelijke Technische Dienst (GTD) bouwen we prototypes en onderzoeksapparatuur. We ondersteunen wetenschappers en promovendi met het vervaardigen van diverse soorten apparatuur. Zo heb ik laatst onderdelen gemaakt voor een operatierobot. Ik heb hem niet zelf ontworpen, maar het in elkaar zetten van alle onderdelen en het oplossen van problemen om de concrete ideeën van studenten tóch te kunnen realiseren, voelt gewoon goed. Je weet nooit wat je gaat maken en welke obstakels je tegenkomt. Deze uitdaging in het werk, dat is het mooie aan mijn baan. Ook de diversiteit spreekt me aan. De ene dag ben je bezig met iets heel kleins en de andere dag zit je te sleutelen aan een groot project. Je kunt het zo gek niet verzinnen… Het zit altijd tegen de grenzen van het maakbare aan.”

“Ik ben nu ongeveer anderhalf jaar werkzaam bij de TU/e. Ik kwam bij toeval bij een vacature voor de GTD uit. De belofte van vernieuwing en diversiteit in de vacaturetekst sprake me aan. Ik had het idee dat ik de kennis die ik tijdens mijn mbo-opleiding Fijn Mechanische Techniek heb verworven, hier beter kon toepassen dan op mijn vorige werkplek.”

Onderlinge band
“Wat ik verder bijzonder vind aan deze werkplek, is de onderlinge sfeer. Die is echt super. Met een paar collega’s hebben we zelfs een zwemclubje. Drie keer in de week gaan we ‘s ochtends voor het werk samen zwemmen. Eerst lekker sporten en dan hard aan het werk.”

Nog niet uitgekeken
Bij de GTD leer ik dagelijks dingen bij, waardoor het werk leuk blijft. Door ervaring op te doen leer ik de kneepjes van het vak. In de toekomst hoop ik aan de slag te gaan met wat meer langlopende grote projecten. Ook denk ik erover een hbo-opleiding te gaan volgen, zodat ik me kan ontwikkelen tot een allround vakman. Wel parttime natuurlijk, aangezien ik graag bij de TU/e wil blijven werken. Ik ben hier nog lang niet uitgekeken. Mijn toekomst ligt bij de TU/e!”