Academische vooruitzichten

PDEng en PhD

Een PDEng programma is gelijk aan een PhD programma. Het verschil is hun focus: een PhD is bedoeld om je als onafhankelijk onderzoeker te vestigen en een PDEng bereidt je voor op een positie op hoog niveau in de industrie. Een PDEng programma is een uitdagende, evenwichtige combinatie van theorie en praktijk.

PDENG OPLEIDINGEN

Na het behalen van je masterdiploma kun je deelnemen aan een van onze tweejarige technologische opleidingen tot ontwerper. Tijdens de tweejarige Professional Doctorate in Engineering (PDEng) opleiding zul je je je technologische kennis verbeteren en leren toepassen in het veld.

Het eerste jaar volg je geavanceerde cursussen om complexe ontwerp- en probleemoplossende vaardigheden te leren. Naast het verbreden van je technologische expertise, werk je in interdisciplinaire teams en leer je meer professionele vaardigheden die je carrièremogelijkheden vergroten.

Het tweede jaar pas je je nieuwe expertise toe in de praktijk wanneer je een innovatief industrieel product of proces ontwerpt voor een van de vele vooraanstaande hightech bedrijven. De nauwe samenwerking tussen deze bedrijven en de technologische designprogramma's biedt interessante carrièremogelijkheden. Je studeert af met een Professional Doctorate in Engineering (PDEng) graad.

Alle Nederlandse PDEng opleidingen zijn onderdeel van de 4TU.School voor Technologisch Ontwerp, het Stan Ackermans Instituut. Je wordt aangesteld als stagiair voor de duur van de opleiding. Je bent lid van de wetenschappelijke staf en je ontvangt een salaris volgens de regels van de overheid. Omdat je een stagiair bent, hoef je geen collegegeld te betalen.

PHD-PROGRAMMA'S

In de loop van ons vierjarige PhD programma ontwikkel je je je tot een onafhankelijke onderzoeker, schrijf je wetenschappelijke publicaties en presenteer je je onderzoeksresultaten op conferenties en ben je betrokken bij het onderwijs aan onze studenten. Onder begeleiding van een hoogleraar doe je baanbrekend onderzoek binnen het vakgebied van je keuze. Je werkt samen met andere afdelingen, onderzoeksgroepen, industriële partners en onderzoeksinstellingen, afhankelijk van het onderwerp van je onderzoek. 

Wij investeren in jouw persoonlijke groei en je sociale en communicatieve vaardigheden. 

Na het succesvol verdedigen van je proefschrift krijg je de doctorstitel Dr. of PhD. Het behalen van je doctoraatsdiploma geeft je een uitstekende opening voor een wetenschappelijke functie aan een universiteit of een baan in de industrie. Als je ervoor kiest om je carrière in de academische wereld voort te zetten, kan je een postdoctorale positie innemen, vaak in een ander land en/of in een andere universiteit. Deze periode laat je toe om je onderzoeksvaardigheden uit te breiden en te verrijken, bij te dragen tot het onderzoeksdomein en een track record op te bouwen. Na je postdoctorale ervaring kun je solliciteren naar een Development Track als Assistant Professor. Vele anderen zetten hun carrière buiten de academische wereld voort, bijvoorbeeld in de industrie of als ondernemer.