Op deze pagina vind je meer informatie over het TU/e sollicitatieproces. Heb je een sollicitatiegesprek op de campus? Scroll dan naar beneden voor informatie over de route en bereikbaarheid van de campus.

 • Sollicitatie

  Mooie vacature gevonden? Klik dan op de solliciteer-knop, vul het formulier in en upload de gevraagde documenten. Houd hierbij rekening dat je slechts vijf documenten van elk maximaal twee MB kunt uploaden. Na verzending krijg je een ontvangstbevestiging van je sollicitatie.

 • Eerste screening

  We beoordelen alle sollicitaties. Zien wij vervolgens een potentiële match, dan word je uitgenodigd voor een eerste interview. Eerste gesprekken kunnen telefonisch of online plaatsvinden, zeker met internationale kandidaten.

 • Interviews

  Afhankelijk van de vacature kunnen er meerdere gesprekken volgen, met een (of meerdere) selectiecommissie(s). Voor de wetenschappelijke functies van universitair docent, hoofddocent of hoogleraar stellen we een raadgevende wervingscommissie samen, waarvoor jij wordt gevraagd een presentatie te geven.

 • Assessment

  Om zeker ervan te zijn dat jij de geschikte persoon bent voor de baan, kunnen we een externe partij inschakelen om een assessment af te nemen. Als we willen dat jij hieraan deelneemt, krijg je hierover meer informatie.

 • Referentiecheck

  Om een duidelijk beeld te krijgen van je eerdere professionele prestaties, voeren we soms referentiechecks uit. Je kiest zelf welke referenties je doorgeeft. We nemen met niemand contact op zonder jouw toestemming.

 • Feedback

  Na het sollicitatiegesprek houden we je op de hoogte van de uitkomst. Ben je op gesprek geweest maar niet voor de functie geselecteerd? Dan krijg je hiervan persoonlijk bericht, met een duidelijke uitleg over de redenen waarom je niet bent gekozen. Voor hoofddocenten en hoogleraren beslist de College van Bestuur uiteindelijk over de benoeming.

 • Voorstel

  Word je voor de functie geselecteerd, dan doen we je een voorstel en bespreken we onze arbeidsvoorwaarden. In dat geval neemt ons HR-team contact met je op over het ondertekenen van je contract en je indiensttreding.

 • Vragen?

  Heb je vragen over jouw sollicitatieproces, neem dan contact op met de HR-adviseur die bij de vacature vermeld staat.

 • Welkom

  Wij zijn blij dat je onze organisatie komt versterken! We doen ons uiterste best om je goed voorbereid aan je nieuwe avontuur te laten beginnen. Heb je in de tussentijd vragen, neem dan gerust contact op met je nieuwe supervisor, manager of HR-adviseur.

Naar de campus voor je sollicitatiegesprek

Op loopafstand van het centrale trein- en busstation vind je onze groene campus met prachtige architectuur, gevarieerde werkplekken en heel veel faciliteiten voor onze levendige campus community. Het is belangrijk om te weten in welk gebouw je moet zijn, zodat je op de campus de routeborden kunt volgen. 

Als je met de auto komt, pak je een kaartje bij de slagboom om deze te openen. De TU/e maakt gebruik van betaald parkeren om het autogebruik terug te dringen. Als je aankomt op de campus, zet dan je navigatiesysteem uit. Borden geven aanwijzingen naar de gebouwen en de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen. Bij het weggaan kun je betalen bij een van de parkeerautomaten bij de uitgangen. Daarna kun je hetzelfde kaartje gebruiken om weer uit te rijden.

Uiteraard vinden ook bezoekers op de fiets bij elk gebouw mogelijkheden om hun fiets te parkeren.