PDEng-trainees

Ben jij op zoek naar een carrière in de industrie of het bedrijfsleven? Dan kan één van de technologische ontwerpersopleidingen aan de TU/e je carrière een boost geven.  Een mastertitel van een technologische opleiding is je startpunt voor één van de acht ontwerpersopleidingen in Eindhoven. Tijdens de tweejarige opleiding vergroot je je technologische kennis, en leer je deze ook toe te passen in de praktijk. Daarnaast werk je aan je professionele vaardigheden, om zo je carrièrekansen te vergroten. Na afronding van de opleiding behaal je de titel Professional Doctorate in Engineering  (PDEng)

PDEng-trainee
Met het aanbieden van de ontwerpersopleiding speelt de TU/e in op een behoefte van de Nederlandse hightech industrie. Zij hebben behoefte aan ervaren ontwerpers, die in staat zijn om complexe nieuwe producten en processen te ontwerpen en innovatieve oplossingen te bedenken. Met een mastertitel beschik je over de nodige theoretische basis, maar ruime praktijkervaring ontbreekt nog. Het tweede jaar van de opleiding bestaat uit een ontwerpproject in de industrie. Onder begeleiding van ervaren professionals participeer je in een multidisciplinair project in een vooraanstaand Nederlands bedrijf.
De afgelopen twintig jaar hebben PDEng-trainees van de TU/e uitdagende banen gevonden bij (inter)nationale bedrijven als Philips, ASML, TNO, Shell, Ericsson en Akzo Nobel.

Mogelijkheden
Na het behalen van je PDEng-titel ben je klaar voor een baan in het bedrijfsleven, maar kun je ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière: er zijn mogelijkheden om in een verkort traject te promoveren.

Benieuwd welke ontwerpersopleidingen er zijn? Kijk dan bij ontwerpersopleidingen.

Wil je graag weten welke actuele vacatures er zijn? Kijk dan in het vacatureoverzicht.