Promovendi en postdocs

Promoveren aan de TU/e

Na je (technologische) masteropleiding kun je bij de TU/e aan de slag als promovendus.

Een promotietraject rond je in vier jaar af met een proefschrift en een doctorstitel. Na je promotie kun je kiezen voor een baan in de industrie of in de wetenschap.

Wetenschappelijke groei
Je promotietraject is een periode is van wetenschappelijke groei. In een periode van vier jaar ontwikkel je jezelf tot zelfstandig onderzoeker. Onder begeleiding van een hoogleraar voer je een onderzoek uit, dat je afrondt met een proefschrift. Je schrijft wetenschappelijke presentaties, geeft presentaties op congressen en seminars aan wetenschappers uit jouw vakgebied en vervult onderwijstaken.

Daarnaast vindt de TU/e het belangrijk te investeren in persoonlijke groei. Denk hierbij aan de ontwikkeling van je sociale en communicatieve vaardigheden. De TU/e biedt in de vorm van het PROOF-programma (PROviding Opportunities For PhD students) verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Het programma bestaat uit verschillende cursussen en trainingen, die een goede aanvulling vormen op je wetenschappelijke kennis.

Persoonlijk ontwikkelingsplan
De basis voor je persoonlijke ontwikkeling is een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat je samen met je begeleider opstelt. Gebaseerd op deze afspraken kies je de trainingen en cursussen die het beste bij jouw persoonlijke ontwikkeling passen.

Een promotietraject aan de TU/e vormt een solide basis, van waaruit je je wetenschappelijke kennis en ervaring (internationaal) kunt verbreden.

Ben je benieuwd voor welke projecten de TU/e op dit moment promovendi zoekt? Kijk dan in het vacatureoverzicht.

Postdoc

Na een promotietraject kiezen de meeste wetenschappers voor een postdocperiode, vaak in een ander land of bij een andere universiteit. Dit beslaat een periode van enkele jaren. De wetenschapper verbreedt en verdiept zijn onderzoeksvaardigheden en onderzoeksterrein.  Ook de TU/e biedt (internationale) postdocs de kans om hun onderzoekservaring te vergroten.

Ben je benieuwd voor welke projecten de TU/e op dit moment postdocs zoekt? Kijk dan in het vacatureoverzicht.