Samenwerking

Onderzoek en industrie

Bij de TU/e gaan onderzoek en samenwerking met het bedrijfsleven hand in hand. In de wereldranking van het Leidse Center for Science and Technology Studies (CWTS) staat de TU/e op nummer 1 in de 350 universiteiten tellende ranglijst wat betreft het percentage publicaties dat is gemaakt in samenwerking met de industrie (2009). De ligging in de regio Brainport, één van de 20 meest innovatieve hightech regio's in Europa, draagt daar zeker aan bij. Hetzelfde geldt voor samenwerkingsverbanden met andere universiteiten wereldwijd.

Wil jij werken in een onderzoeksomgeving waar je nauw samenwerkt met de industrie? Of waar je, na bijvoorbeeld een promotietraject, gesteund wordt bij het opzetten van een eigen bedrijf? Kijk dan voor meer informatie hierover bij Innoveren.

Wil je je na je master verder verdiepen in je wetenschapsgebied, maar ook ervaring in het bedrijfsleven opdoen? Dan is een dienstverband als technologisch ontwerper in opleiding wellicht iets voor jou. Kijk voor meer informatie bij Ontwerpersopleidingen.