Maarten Merkx herbenoemd als decaan van faculteit Biomedical Engineering

8 oktober 2023

Paulien Dankers is de nieuwe directeur bedrijfsvoering van de faculteit.

Maarten Merkx. Foto Angeline Swinkels

Het College van Bestuur heeft Maarten Merkx herbenoemd tot decaan van de faculteit Biomedical Engineering. Zijn tweede termijn loopt tot oktober 2027. Ook de vicedecanen van BME, Josien Pluim en Keita Ito, werden herbenoemd.  

Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur: “We zijn zeer tevreden over de solide leiding van de faculteit door de decaan en de twee vicedecanen. Het is dan ook met veel genoegen dat we hun termijn hebben kunnen verlengen. We zijn verheugd dat deze drie hoogleraren bereid zijn om een tweede termijn te doen als bestuurder en daarmee de lijn voort te zetten.”

Verder is de positie van directeur bedrijfsvoering, die ook deel uitmaakt van het faculteitsbestuur, afgelopen maand ingevuld. Paulien Dankers vult de functie vooralsnog in deeltijd in, en per januari 2024 voltijds. 

“Ik ben blij met het door het CvB uitgesproken vertrouwen", laat Maarten Merkx weten. “Biomedische Technologie is een faculteit om trots op te zijn en ik kijk ernaar uit om samen met staf, studenten en onze nieuwe directeur de toekomst verder vorm te geven. Een belangrijke uitdaging daarbij is de huisvesting van de faculteit.” 

Zie ook het artikel uit 2019 over de aanstelling van het faculteitsbestuur.

Mediacontact

Ivo Jongsma
(Communications Adviser)

Het laatste nieuws

Blijf ons volgen