Een levendige gemeenschap

Waarom werken bij de TU/e en haar florerende gemeenschap van wetenschappers, studenten en professionals? Je kunt je eigen carrière vormgeven terwijl je deel uitmaakt van een persoonlijke universiteit die echt een verschil maakt. Een universiteit waar studenten en docenten elkaar bij de voornaam kennen en samenwerken aan innovatieve projecten voor een betere wereld. Waar managers en ondersteunende stafleden worden gewaardeerd als echte samenwerkingspartners terwijl ze werken op een levendige en inspirerende campus.
Lees verder om erachter te komen wat de TU/e zo bijzonder maakt.

Waarom werken bij de TU/e?

Wij zijn innovatief, ruimdenkend en staan midden in de samenleving.
Wij zijn een universiteit waar bijzondere dingen gebeuren. Dingen die de wereld van jou, mij en toekomstige generaties beter kunnen maken.

Waarom werken bij TU/e?

 • PROFESSIONELE ONTWIKKELING

  De TU/e stimuleert en faciliteert de voortdurende ontwikkeling van haar medewerkers. Je hebt gratis toegang tot hoogwaardige trainingen, toegesneden op specifieke doelgroepen en situaties. Je kunt daarbij je expertise verdiepen of verbreden. Wij ondersteunen jou bij het vormgeven van de loopbaan die jij ambieert. Voor wetenschappelijk personeel bieden wij een Tenure Track van vijf jaar met uitzicht op benoeming tot Associate Professor. Heb je een meer senior profiel, dan krijg je een loopbaanvoorstel op maat.

Facts & Figures

 • Excellente technische universiteit

  De TU/e is een eersteklas onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in technische wetenschappen en technologie.

 • Een levendige campus en community

  De campus van de TU/e bestrijkt een oppervlakte van 75 hectare en telt meer dan 100 communities, twee woontorens, een kinderdagverblijf, een sportcentrum, een bioscoop, twee grand cafés, twee kleine supermarkten en een uitgebreide bibliotheek.

 • Internationale werkomgeving

  38% van onze medewerkers heeft een internationale achtergrond, tegenover 19% van onze studenten. De overige 62% van onze medewerkers en 81% van onze studenten hebben de Nederlandse nationaliteit. Engels is onze voertaal.

 • Aantal medewerkers: 7.000+

  Op dit moment (juni 2023) telt de TU/e 7.063 medewerkers. Hiervan behoort 66% tot ons wetenschappelijk personeel. Ook de 2.250 promovendi en EngD trainees staan op onze loonlijst. De overige 34% bestaat uit management en ondersteunend personeel.

 • Aantal studenten: 13.000

  Op dit moment (2022) staan er 12.906 studenten ingeschreven aan de TU/e: 7.135 bachelorstudenten, 5.494 masterstudenten en 277 pre-masterstudenten. Het totaal stijgt naar 15.119 als je promovendi en EngD trainees meetelt.

   

 • Faculteiten en diensten

  De TU/e bestaat uit 9 faculteiten en de Eindhoven School of Education. Er zijn 10 ondersteunende diensten.