Over EngD

Een EngD opleiding is een 2 jarig post-master programma tot technologisch ontwerper. Je verdiept daarin je technologische kennis, doet praktische ervaring op met de nieuwste ontwerpmethoden en werkt aan je professionele vaardigheden. Ook doe je een technologische ontwerpproject (10 tot 12 maanden) voor een toonaangevend high-tech bedrijf of zorginstelling.

Een EngD-programma is een alternatief voor een PhD-traject. Het verschil is hun focus: een PhD is gericht op een loopbaan als onafhankelijk onderzoeker, een EngD op een positie op hoog niveau in de industrie of de gezondheidszorg.

Als EngD trainee ben je medewerker van de TU/e ontvang je een salaris en een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.
Na afronding van de opleiding krijg je de graad Engineering Doctorate (EngD).

Waarom EngD trainee worden bij de TU/e?

Een EngD programma geeft een boost aan je carrièremogelijkheden in de industrie. Afgestudeerde EngD trainees kunnen uitstekende banen in het bedrijfsleven krijgen. Veel van onze EngD trainees hebben werk gevonden bij multinationals, waaronder Philips en ASML.

Ben jij bijna klaar met je master opleiding maar eigenlijk nog niet uitgestudeerd? Wil jij werken aan innovatieve technologische oplossingen voor de hightech industrie of gezondheidszorg? Solliciteer dan naar een Engineering Doctorate (EngD) opleiding en wordt een expert op het gebied van hoogwaardig technologisch ontwerp.

EngD verhalen

Hoe solliciteer je op een EngD opleiding?

Voordat je start met een EngD-programma doorloop je een toelating- en selectieprocedure. Elk EngD-programma heeft zijn eigen startdata, toelatingseisen en specifieke selectieprocedure. Je vindt meer informatie op iedere programma pagina. Bekijk het overzicht van ons EngD aanbod.

Andere EngD programma's in Nederland

Alle EngD programma's maken deel uit van het gezamenlijke initiatief 4TU.SAI: 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute. Het instituut is een samenwerkingsverband van de 4 technische universiteiten in Nederland.

Verschil tussen EngD en PhD

De TU/e biedt naast EngD programma’s ook PhD trajecten aan.  Een PhD is net als een EngD programma een post master traject. Het belangrijkste verschil met PhD is de focus: een PhD is bedoeld om een onafhankelijk onderzoeker te worden en een EngD bereidt je voor op een hoge functie in de industrie.  Een PhD traject duurt 4 jaar, een EngD traject 2 jaar.