Sta je op het punt om je masterdiploma te behalen, maar ben je nog niet klaar met leren? Wil je werken aan innovatieve technologische oplossingen voor de hightech-industrie of gezondheidszorg? Solliciteer dan voor een Engineering Doctorate (EngD) programma aan de TU/e en word een expert in hoogwaardig technologisch ontwerp!

EngD in het kort

  • 2-jarig post-master programma

  • Mix van theorie en praktijk

  • Kick start van je carriere in industrie of gezondheidszorg

  • Betaalde functie

Waarom EngD trainee worden bij de TU/e?

Een EngD programma geeft een boost aan je carrièremogelijkheden in de industrie. Afgestudeerde EngD trainees kunnen uitstekende banen in het bedrijfsleven krijgen. Veel van onze EngD trainees hebben werk gevonden bij multinationals, waaronder Philips en ASML.

En naast deze carrièremogelijkheden:

• verdiep je je technologische kennis aan een vooraanstaande technische universiteit in Nederland
• doe je praktische ervaring op met de nieuwste ontwerpmethoden
• ontwikkel je je professionele vaardigheden
• betaal je geen collegegeld, maar ontvang je een salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden tijdens het programma
• duurt het programma 2 jaar
• en zijn bijna alle programma's in het Engels.

Trainees Tom en Mahsa vertellen over hun keuze voor een EngD programma en hun ervaringen tijdens hun traineeship.

Algemene structuur EngD programma

Een EngD-programma duurt 2 jaar. In het eerste jaar verdiep je je technologische kennis, doe je praktische ervaring op met de nieuwste ontwerpmethoden en werk je aan je professionele vaardigheden. In het tweede jaar voer je een technologisch ontwerpproject uit (10 tot 12 maanden) voor een toonaangevend high-tech bedrijf of een zorginstelling.

Hoe solliciteer je op een EngD opleiding?

Voor EngD posities geldt een sollicitatieprocedure.

De aanmelding staat open voor universitaire afgestudeerden uit Nederland en andere landen. Je hebt ten minste een Master of Science-diploma of een equivalent daarvan nodig, bij voorkeur in de exacte wetenschappen.

Voordat je aan het programma kunt deelnemen, zal er een beoordelings- en selectieprocedure plaatsvinden. We hanteren strenge selectiecriteria om de vereiste hoge kwaliteit te waarborgen. Uitstekende cijfers, motivatie en een ontwerpgerichte instelling zijn van cruciaal belang, evenals een uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Elk EngD-programma heeft zijn eigen startdata, toelatingseisen en specifieke selectieprocedure. Je vindt meer informatie op iedere programma pagina. 

EngD verhalen: waarom EngD?

Chat met onze studenten

Verschil tussen EngD en PhD

Als je wil weten hoe technologie wordt toegepast, is een EngD een goede optie. Maar als je meer geinteresseerd bent in (diepgaand) onderzoek naar een specifiek onderdeel van je vakgebied, past een PhD mogelijk beter bij je.

De TU/e biedt naast EngD programma’s ook PhD trajecten aan.  Een PhD is net als een EngD programma een post master traject. Het belangrijkste verschil met PhD is de focus: een PhD is bedoeld om een onafhankelijk onderzoeker te worden en een EngD bereidt je voor op een hoge functie in de industrie. Een PhD traject duurt 4 jaar, een EngD traject 2 jaar.

 

Andere EngD programma's in Nederland

Alle EngD programma's maken deel uit van het gezamenlijke initiatief 4TU.SAI: 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute. Het instituut is een samenwerkingsverband van de 4 technische universiteiten in Nederland.

Enkele kenmerken van onze trainees (2023)

  • 227 trainees; waarvan 44% vrouw

  • International community: 40 nationaliteiten

  • Helft tussen 25-29 jaar