Hybride docentschap voor externen

Werken in het bedrijfsleven en in het onderwijs

Hybride docentschap biedt jou de mogelijkheid twee interesses te combineren. Namelijk jouw baan als vakspecialist in het bedrijfsleven met een rol in het onderwijs bij de TU/e. Hierdoor deel je jouw kennis, ervaring en praktische vaardigheden met studenten en vergroot je de onderwijscapaciteit. Daarnaast breng je met jouw praktijkvoorbeelden de bedrijfswereld een stuk dichter bij de student. Dit helpt bij een soepele overgang van studeren naar werken.

Kennis en vaardigheden uit het bedrijfsleven zijn voor studenten erg waardevol. Daarom werken we graag samen met bedrijven door hybride docenten in te zetten. Als hybride docent kun je bijvoorbeeld studenten begeleiden bij hun afstudeeropdrachten, docenten ondersteunen bij het voorbereiden van lesmateriaal of zelf onderwijsmateriaal ontwikkelen. 

Hybride docent worden 

Een academische achtergrond is van belang, net als jouw motivatie en interesse om studenten te coachen en te begeleiden of onderwijs op een aantrekkelijke manier aan te bieden. Het is niet noodzakelijk om een onderwijsbevoegdheid te hebben, wel is een wetenschappelijke opleiding vereist. Tijdens je intake bekijken we of aanvullende scholing nodig is. 

Ben je geïnteresseerd in een hybride docentschap op de TU/e, stuur ons dan het volgende:

  • CV of link naar je bijgewerkte profiel op LinkedIn
  • Korte motivatie
  • Naam (namen) van de onderzoeksgroep(en) die bij je passen. Deze informatie helpt ons om je aan de juiste faculteit(en) te koppelen.

We horen graag van je via hybridteaching@tue.nl

Hybride docent op de TU/e

Hybride docenten brengen de praktijk naar de collegezaal

Het is nog steeds een beetje een ‘best kept secret’, de mogelijkheid om hybride docenten uit de industrie in te zetten in het onderwijs binnen de TU/e. “Deze mensen hebben een enorme ervaring en brengen vaak een frisse blik met zich mee.” Levendiger kun je de praktijkvoorbeelden niet krijgen. De pilot van Brainport bracht al aardig wat ‘industry mentors’ naar de TU/e, maar het aanbod is vooralsnog groter dan de vraag. Daarom delen deelnemers aan de pilot graag hun ervaringen: “Dankzij hybride docenten kon het vak in kleine groepen gegeven worden en was er volop ruimte om te praten over ‘real world electronics’.”

Working as hybrid teacher

Hoor over de ervaringen met hybride onderwijs van verschillende mensen.

Ervaringen met hybride docenten