Een bloeiende gemeenschap van wetenschappers

Je bent gedreven om wetenschap en technologie in te zetten om oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waar onze samenleving vandaag en morgen mee te maken krijgt. Dat betekent dat je leergierig en nieuwsgierig bent wat betreft onderzoek, educatie, impact creëren en samenwerken met nieuwe partners. 

Arbeidsvoorwaarden

We bieden onze medewerkers een marktconform salaris en 41 vakantiedagen (bij een 40-urige werkweek). Promovendi en PDEng-trainees (technologisch ontwerpers) maken deel uit van ons personeel en worden tijdens hun opleiding betaald. Ze hebben recht op secundaire arbeidsvoorwaarden en krijgen toegang tot verschillende campusfaciliteiten, waaronder kinderopvang en een sportcentrum, tegen een speciaal personeelstarief.

Reiskostenvergoeding

Alle medewerkers komen in aanmerking voor een reiskostenvergoeding gebaseerd op de kosten van een NS- jaartrajectkaart 2e klas. Met ons keuzemodel kunnen medewerkers bruto maandsalaris, vakantiegeld en/of eindejaarsuitkering inruilen tegen een extra reiskostenvergoeding (fiscale uitruilregeling).

NS-Business Card

We bieden onze medewerkers de mogelijkheid om een NS-Business Card te gebruiken voor al hun woon-werkverkeer, privé- en zakenreizen. Alle kosten (zowel voor werk als privé) die je met de NS-Business Card maakt, worden verrekend met je salaris. Abonnementen zijn ook een optie.

Verhuiskosten

Medewerkers die meer dan 25 km van de TU/e wonen, komen in aanmerking voor onze onbelaste verhuiskostenregeling. Deze regeling is bedoeld als aanmoediging om te verhuizen naar een woning die binnen een straal van 10 km van de universiteit ligt. De tegemoetkoming bestaat uit een maximale vergoeding van € 2.268,00 (voor PhD/PDEng) en € 4.537,80 (voor overig personeel).

30%-regeling

Buitenlandse medewerkers die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen gebruik maken van de zogenaamde '30%-regeling'. Deze aantrekkelijke regeling is bedoeld om de economische last op nieuwkomers in het land te verlichten. Je hoeft dan over 30% van je salaris geen belasting te betalen.

Zwangerschapsverlof

Alle zwangere vrouwen hebben recht op ten minste zestien weken volledig betaald zwangerschapsverlof, opgesplitst in een deel voor en een deel na de geboorte van het kind.

Ouderschapsverlof

Onze betaalde ouderschapsverlofregeling biedt medewerkers met kinderen de mogelijkheid om tot dertien weken verlof op te nemen terwijl 62,5% van hun salaris wordt doorbetaald. Daarna kan nog eens dertien weken onbetaald ouderschapsverlof worden opgenomen.

Collectieve zorgverzekering

Onze medewerkers (en hun gezinsleden) kunnen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van de TU/e. Deze verzekering wordt aangeboden door zorgverzekeraar Aon.

Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering

Deze collectieve verzekering dekt ziekte en arbeidsongeschiktheid. Bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid ontvang je minstens 70% van je laatste salaris. Als medewerker bij de TU/e kun je ook korting krijgen op een verzekering voor volledige arbeidsongeschiktheid.