Course: Multivariate Data Analysis

image

Event Details

Date
Friday September 27, 2019 from 9:00 AM to Wednesday October 9, 2019 5:00 PM
Location
TU/e campus
Organizer
Data Science
Price
€ 2.295,00 excl. bt

Course dates: 27 September, 2, 4, and 9 October 2019

Herken patronen en verbanden in datasets met meerdere variabelen (met R)

Deze cursus verschaft kennis over en vaardigheid in de toepassing van gangbare statistische technieken die, bijvoorbeeld in industriële context, gebruikt worden voor de analyse van multivariate data, gerelateerd aan kwaliteitsaspecten van producten en processen.

De technieken zijn uitermate geschikt om verbanden tussen groepen van variabelen te ontdekken, of om patronen, groepen en clusters vast te stellen en metingen te classificeren. Doorgaans zijn meerdere factoren of variabelen van invloed op het resultaat.

Op basis van multivariate data analyses zijn bijvoorbeeld instelparameters van een productieproces te relateren aan kwaliteitskenmerken van het resulterende product. Ook maken ze het mogelijk om combinaties van instelparameters te detecteren waarbij een proces verkeerd loopt of om een meetprocedure te kalibreren.

Organizer

Data Science

Data Science is an interdisciplinary field that uses a variety of techniques to create value based on extracting knowledge and insights from available data. The successful and responsible application of these methods highly depends on a good understanding of the application domain, taking into account ethics, business models, and human behavior.