Notebook

Communiceren met anderen, informatie verzamelen, berekeningen maken, simulaties uitvoeren en tentamens afleggen: een laptop is voor iedere student aan de Technische Universiteit Eindhoven onmisbaar. Maar... een goede notebook is niet goedkoop. Profiteer daarom van de speciale regeling die de TU/e aanbiedt aan eerstejaars Bachelorstudenten! Kom jij studeren als Schakel- of Masterstudent, dan kun je gebruik maken van de kortingsregeling.

Jolien Bruin, studente Bouwkunde: "De notebookregeling van de TU/e is heel handig. Zodra je aan je studie begint, staat het notebook voor je klaar. Inclusief alle software en specialistische programma´s die je nodig hebt. De internetverbinding is ook geregeld. Ik gebruik het notebook zowel voor mijn studie als voor persoonlijke zaken."

TU/e Notebookregeling

Het volgen van je opleiding aan de TU/e zonder hoogwaardig notebook is eigenlijk niet mogelijk. Om er voor te zorgen dat je gehele studie gebruik kunt maken van een goede notebook, selecteert de TU/e jaarlijks een moderne high-end notebook die aan strenge eisen voldoet.

De TU/e biedt aankomende eerstejaars Bachelorstudenten de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden een state-of-the-art notebook aan te schaffen. Ruim 90% van de studenten maakt van deze mogelijkheid gebruik.

Onderstaande informatie is gericht op de notebookregeling voor eerstejaars Bachelorstudenten.

De belangrijkste voordelen van de TU/e notebookregeling op een rijtje

  • De TU/e installeert voor jou professionele software op je notebook, afgestemd op wat nodig is op de TU/e. Het bespaart je veel kosten en tijd omdat je niet zelf alle software hoeft aan te schaffen en installeren.
  • Op de TU/e notebook zit 4 jaar garantie (normaal is dat 3 jaar). Gedurende je studietijd heb je steeds de beschikking over een goed werkend notebook.
  • We leveren bij de notebook accessoires zoals een tas, muis en een kabelslot. Zodat je meteen aan de slag kunt en geen extra accessoires hoeft aan te schaffen.
  • De TU/e-notebook, inclusief de benodigde software en accessoires, is goedkoper dan een vergelijkbare notebook die je elders koopt.
  • De TU/e heeft op de campus een centraal servicepunt ingericht: ICT Services Student dat ervoor zorgt dat je bij defecten van je notebook meteen wordt geholpen en dat er eventueel een vervangende notebook ter beschikking staat. Zo kun je snel weer aan de slag. Door het verwisselen van je harde schijf heb je zelfs de beschikking over je eigen data.

Kortom, het is dus aan te raden om gebruik te maken van de TU/e Notebookregeling en niet zelf een notebook aan te schaffen.

Wie komt er voor de TU/e notebookregeling in aanmerking?

Eerstejaars Bachelorstudenten die zich voor het studiejaar 2018-2019 voor het eerst met een hoofdinschrijving voor een opleiding op de TU/e inschrijven (met uitzondering van de lerarenopleidingen) kunnen deelnemen aan de TU/e Notebookregeling.

Schakel- en Masterstudenten komen in aanmerking voor de kortingsregeling. Hiervoor gelden andere voorwaarden.

Wat kost de notebook?

Het totale pakket kost ongeveer €1.600,- (notebook, garantie, verzekering, ondersteuning, accessoires, software etc.).

Hiervan betaal je als student ongeveer € 850. Dit bedrag kun je betalen aan de TU/e via IDEAL, waarvoor je in de zomer een link ontvangt.

Voor de bijdrage van de TU/e teken je een schuldbekentenis waarvan je na afloop van elk studiejaar een deel krijgt kwijtgescholden.

Als je afstudeert of langer dan drie jaren met een hoofdinschrijving bent ingeschreven aan de TU/e, dan wordt de gehele schuldbekentenis kwijtgescholden.

Wat gebeurt er als je je studie staakt?

Als je voortijdig je studie moet staken, kun je zelf kiezen of je de notebook behoudt of aan de TU/e terugverkoopt.

Bij terugverkoop aan de TU/e, koopt de TU/e de notebook van je, tegen kwijtschelding van de schuldbekentenis. Tevens krijg je nog een fors gedeelte van het door jou betaalde bedrag terug. De terugverkoopregeling is erg gunstig; dat hebben we gedaan om het financieel risico voor studenten te beperken.

Als je de notebook toch wilt behouden, kan dat: je moet dan het bedrag van de schuldbekentenis dat nog openstaat aan de TU/e terugbetalen.

Hoe geef je je op voor de TU/e notebookregeling

In juni ontvang je van ons een inschrijfpakket met daarin onder meer informatie over de notebookregeling, een conceptovereenkomst, de specificaties van de notebook en een aanmeldformulier zodat we alvast een notebook voor jou kunnen bestellen.

De uitreiking van de notebooks vindt plaats op donderdag 30 augustus 2018. Noteer deze datum dus alvast in je agenda!