Over ons

TU/e innovation Space faciliteert en ondersteunt Challenge-Based learning. Ons doel is om de engineers van de toekomst op te leiden op een manier die aansluit bij de vraag van bedrijfsleven en samenleving. De engineer van de toekomst kan diep of breed opgeleid zijn, heeft een ondernemende instelling, kan samenwerken in interdisciplinaire teams en kan denken op systeemniveau. 

Bij ons kun je vakken volgen die worden verzorgd door medewerkers van verschillende faculteiten en door studenten van verschillende TU/e opleidingen worden gevolgd.  Bij innovation Space kun je Challenge-Based learning keuzevakken volgen in de bachelor- en masteropleidingen van de faculteiten en interdisciplinaire Bachelors End Projecten. 

Studenten van acht verschillende opleidingen hebben in de onderwijsomgeving van innovation Space vorig jaar aan 43 verschillende uitdagingen bij verschillende bedrijven en instanties gewerkt. Door onze nauwe band hebben met de bedrijven en ecosystemen om ons heen, hebben we de inzetbaarheid van studenten verder ontwikkeld door hen te verbinden en kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Daarnaast, hebben we ook uitdagingen bij kunstenaars aangeboden om zo de perspectieven en mogelijkheden van studenten te verbreden. 

In TU/e innovation Space ondersteunen en hosten we meer dan 42 opkomende studententeams en start-ups. Ze werken aan diverse thema’s variërend van biosensoren, duurzame huisvesting, intelligente verlichting, de energietransitie, agro-food en tech tot kunstmatige intelligentie. 

We bieden flexibele vergader- en werkruimtes aan voor studenten en docenten die ze tijdens de vakken kunnen gebruiken. In de grote, flexibele ruimte kunnen studenten in teams aan hun ontwerpen en prototypes werken. Ook kunnen er presentaties, tentoonstellingen en andere educatieve evenementen worden georganiseerd in Matrix. Daarnaast bieden we technische faciliteiten aan en ondersteunen we hands-on werk. 

Naast de educatieve activiteiten zijn er in TU/e innovation Space veel community-evenementen, die zowel voor -  als door de community georganiseerd worden. 

 

Nieuws