SMPE/e

School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e)

The information about SMPE/e is only available in Dutch since the focus is on Dutch Healthcare.

Mission

To advance health care by training academic professionals in designing and implementing technological healthcare innovations.

De 'School of Medical Physics and Engineering Eindhoven' (SMPE/e) van de Technische Universiteit Eindhoven verzorgt master- en post-master onderwijs voor technologen en professionals in de zorg.

Post-Master Onderwijs

Cursussen

SMPE/e biedt post-master Cursussen voor Technologen in de zorg die met name bedoeld zijn voor klinisch fysici (in opleiding), biomedische technologen (in opleiding tot QME), klinische informatici (in opleiding tot CI) en andere technologie professionals die werkzaam zijn in de zorg, ministerie of bijvoorbeeld medische industrie. Eveneens verzorgt SMPE/e cursussen voor Zorgprofessionals zoals bijvoorbeeld voor CMIO's, CNIO's en artsen (in opleiding). Ook vallen de e/MTIC cursussen onder beheer van SMPE/e.

EngD programma's

SMPE/e heeft als doel om jonge technologie professionals op te leiden voor een functie binnen de gezondheidszorg en biedt o.a. twee ontwerpersopleidingen: QME en CI. Deze zijn gecertificeerd door de CCTO, het Nederlandse certificatie instituut voor technologische ontwerpers programma´s. Succesvolle afronding leidt tot de graad ‘Engineering Doctorate (EngD). De ontwerpersopleidingen vallen onder de 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute, een gezamenlijk initiatief van de vier Nederlandse technische universiteiten.

Informatie voor BSc en MSc studenten

SMPE/e biedt ook BSc en MSc projecten aan (afstudeeropdrachten bij een aantal ziekenhuizen in Nederland en stageopdrachten bij internationale ziekenhuizen).

Contact