ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

De auto-industrie is snel in beweging. Nieuwe technologieën - zoals die voor lage emissies en veilige mobiliteit - ontwikkelen zich voortdurend. De mogelijkheden lijken onbeperkt. De traditionele auto heeft zich ontwikkeld tot een gecontroleerd, hightech systeem vol mechanica, elektronica, sensoren en informatica. De toename in voertuigintelligentie heeft geleid tot een enorme vraag naar hoogopgeleide ingenieurs die op systeemniveau kunnen denken, in verschillende disciplines kunnen werken en de auto als een compleet systeem kunnen beschouwen in plaats van als een verzameling afzonderlijke componenten.

EEN MULTIDISCIPLINAIRE UITDAGING

Voertuigen zijn een bron van multidisciplinaire uitdagingen voor technici en wetenschappers. De industrie heeft auto-ingenieurs nodig met een achtergrond in mechanica, elektronica, informatica en mens/machine-interactie. Als toekomstige automotive-ingenieur moet je kennis hebben van al deze gebieden. Op basis van een systeembenadering biedt ons MSc-programma Automotive Technology multidisciplinaire kennis voor de hedendaagse hightech automobielindustrie.

Anastasia Tegopoulou

Master of Automotive Technology 

In het programma Master Automotive Technology leer je hoe je de auto als een systeem kunt zien. Je doet diepgaande kennis op over essentiële onderdelen van een voertuig en over voertuig-voertuigcommunicatie en besturing. De systeembenadering blijkt ook uit het feit dat het programma een gezamenlijk initiatief is van vijf faculteiten. Zonder vergelijkbare programma's in Europa, biedt ons programma Master Automotive Technology een uitstekend startpunt voor een succesvolle carrière in de auto-industrie.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.