ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Softwaresystemen spelen een vaak onzichtbare, maar uiterst belangrijke rol in onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de systemen van banken of verzekeringsmaatschappijen, of de software in een televisie, internetzoekmachines of software die het elektriciteitsnetwerk bestuurt. We kunnen niet zonder. 

In de Master Computer Science and Engineering leer je kwaliteitssoftware te ontwerpen. Je combineert ook een wetenschappelijk perspectief met de aanpak van een ingenieur. Je maakt systematisch inventarissen van eisen en neemt ze op in je ontwerp. Je zult ook in staat zijn om kwalitatieve en kwantitatieve beoordelingen te maken van de mate waarin aan die vereisten is voldaan.

Master Computer Science and Engineering

Dit programma voorziet u van kennis van algoritmen, platformprestaties, hardware en ontwerp- en documentatiemethoden. Je kan dit toepassen om betrouwbare protocollen te maken voor het gedrag van complexe softwaresystemen. Als Master afgestudeerde kun je een leidende rol spelen in de ontwikkeling van je vakgebied, of dit nu in wetenschappelijk onderzoek, in de industrie, in commerciële bedrijven of in (overheids) organisaties is.

Een ruime keuze aan keuzevakken geeft je de vrijheid de inhoud van je programma te bepalen, zodat je je in elke richting kan specialiseren. 

 

MSc Computer Science and Engineering tracks

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

EIT Digital Data Science

Een onderscheidend kenmerk van het EIT Digital Master School: je gaat studeren aan twee topuniversiteiten in twee verschillende Europese landen.

Je verwerft diepgaande technische vaardigheden in schaalbare technieken voor gegevensverzameling en methoden voor gegevensanalyse. Je leert een reeks gereedschappen en technologieën te gebruiken en ontwikkelen die betrekking hebben op het vastleggen van gegevens, verwerking, opslag, overdracht, analyse, visualisatie en gerelateerde concepten (bijvoorbeeld gegevenstoegang, gegevenstarieven en gegevensprivacy).

Erasmus Mundus Joint Master: Big Data Management and Analytics

Deze gezamenlijke Master Big Data Management en Analytics (BDMA) is ontworpen om inzicht, kennis en vaardigheden te verschaffen op het brede terrein van business intelligence en big data. Een samenwerking tussen toonaangevende universiteiten in België, Spanje, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Spanje. Het programma bereidt studenten voor op de professionele uitdagingen van onze datagestuurde maatschappij door een sterke band met de industrie.

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.