Master Operations Management and Logistics

Studieduur
Twee jaar
Master of Science (MSc)

Processen vormen de basis van elke organisatie, of het nu gaat om productie-, service- of non-profitbedrijven. Operations Management and Logistics is een multidisciplinair vakgebied dat een breed scala aan activiteiten omvat, waaronder:

• Prestatiemanagement van een team van ontwerpingenieurs
  • Bouwen van kwaliteit-feedbacklussen
  • Nauwkeurige voorspelling van productie- en leveringsprestaties
  • Voorraadketenbeheer
  • Het ontwerpen van informatie-architecturen voor e-business

De masteropleiding biedt theorie, hulpmiddelen en technieken voor het beheer van dergelijke processen. Je zult de kennis die je tijdens het programma opdoet toepassen in verschillende projecten, waarin je leert wat het betekent om je eigen onderzoek uit te voeren. Je leert hoe je de huidige operationele prestaties van een organisatie kunt analyseren, hoe je deze kunt vertalen in termen van kwaliteit, kosten en tijd en hoe je prestaties kunt verbeteren door bedrijfsprocessen opnieuw te ontwerpen.

Keuzeruimte binnen je studie

Ons flexibele programma biedt 6 varianten, zodat je je kan richten op het vakgebied van je voorkeur:

• Kapitaalgoederen
  • Consumentengoederen
  • Gegevensintensieve industrieën
  • Serviceactiviteiten
  • Vervoer
  • Speciaal spoor

De Special / Free-baan is voor excellente (honours) studenten die hun eigen masterprogramma willen ontwerpen, in nauwe afstemming met hun persoonlijke mentor, en dient te worden goedgekeurd door de Graduate Program Director Industrial Engineering.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

MyStart@TU/e

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.