ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 Jaar - Fulltime
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Op zaterdag 16 december vindt er een online open dag plaats voor alle Bachelor- en Masteropleidingen aan de TU/e. Maak een MyStart-account aan en schrijf je direct in of klik hier ​​​​​​​voor meer informatie over het programma.

Wil jij kennis opdoen in operations, supply chain en logistiek? Wil je jouw leidinggevende capaciteiten uitbreiden? Zou je die kennis willen toepassen als logistiek manager en de huidige operationele prestaties op het gebied van productie en distributie bij een bedrijf willen evalueren en verbeteren? Wil jij de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om een uitvoerig overzicht van goederen doorstroom vanaf het punt van oorsprong tot het moment van consumptie goed te kunnen begrijpen? Als je al deze vragen met 'ja' hebt beantwoord, is de masteropleiding Operations Management en Logistics van de TU/e wellicht iets voor jou!

Even een rondje terminologie:

 • Operations vormen de basis van elke organisatie, of dat nu een productie-, service-, of non-profitbedrijf is. Processen omvatten vele activiteiten, bijvoorbeeld prestatiemanagement van een groep ontwerpingenieurs, de bouw van kwaliteit-feedbacklussen voor het accuraat voorspellen van productie- en leveringsprestaties. Supply chain management en service engineering maken ook deel uit van operations management.
 • Logistics omvat het distributieproces van middelen. Dit strekt van fysieke objecten, zoals voedsel, vloeistoffen, dieren, materieel en materialen, tot meer abstracte concepten, zoals informatie, deeltjes en energie.

OML: operationele prestaties van een organisatie analyseren

Operations Management and Logistics (OML) is een multidisciplinair vakgebied dat focust op de efficiëntie en effectiviteit van de operationele activiteiten binnen een organisatie. Binnen OML komen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan bod:

 • service engineering;
 • quality reliability and management;
 • supply chain management;
 • human performance management;
 • data science/artificial intelligence.

Prestatieverbeteringen door herontwerpen van bedrijfsprocessen

Onze OML Master of Science-graad (MSc) biedt de theorie, tools en technieken voor operationeel management. Wat je leert, pas je tijdens je opleiding toe in diverse projecten. Hierbij leer je je eigen onderzoek te doen. Het programma is divers en biedt voldoende keuzeruimte binnen alle trajecten. We werken met een zeer gepersonaliseerd begeleidingssysteem en laten je zien hoe je de huidige operationele prestaties van een bedrijf analyseert. Ook leren we je hoe je die prestaties vastlegt in kwaliteits-, kosten-, tijds- en prestatieverbeteringen door bedrijfsprocessen te herontwerpen.

Speel video
Silvia Picazo Barragan

Chat met onze studenten

Waarom moet ik dit programma bij de TU/e kiezen en niet ergens anders? Wat maakt deze opleiding uniek?

Een belangrijk kenmerk van het OML-programma is dat het belang van onze studenten voorop staat wat betreft de flexibiliteit in het selectieproces. De opleiding bestaat uit vier tracks (plus een special/free track). Deze bestaan uit bij elkaar horende vakken. De masterscriptie gaat over een onderwerp dat gerelateerd is aan het gekozen track en is toegespitst op de individuele vakken en de interesse van de student. We bieden de volgende tracks aan:

 1. Smart Services (voorheen Services)
 2. Supply Chain Management (voorheen Supply Chains)
 3. Smart Industry (voorheen Manufacturing and Maintenance)
 4. Analytics for Transport and Mobility (voorheen Transport and Mobility)

De opleiding is altijd één OML MSc-opleiding. De tracks helpen je om vanaf het begin de meest relevante en passende vakken voor je masterprojecten te kiezen. In deze brochure lees je meer over de opleiding en tracks. 

De special/free track is uitermate geschikt voor excellente (honours) studenten die hun eigen masterprogramma willen ontwerpen in nauwe samenwerking met hun persoonlijke mentor.

Op 16 december 2023 vindt er een online open dag plaats. In februari 2024 volgt een on campus open dag. Maak een MyStart account aan en wij houden je op de hoogte van onze events en laten je direct weten wanneer de inschrijving geopend is. 

Gerelateerde masteropleiding en -tracks

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.