Pre-Master Electrical Engineering

Rowanne Steiner.

Ik denk dat iedereen het aankan, zolang je het niet onderschat en gemotiveerd bent.

Mijn bachelor Biomedische Wetenschappen heb ik gehaald aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Ik was altijd erg geïnteresseerd in de nieuwste medische ontwikkelingen en wilde iets bijdragen aan de maatschappij. Veel vakken werden daar samen met geneeskunde gegeven en ik heb daardoor dus een brede medische achtergrond. Tijdens mijn stage in het derde jaar kwam ik erachter dat ik toch iets meer wilde richting de ‘snelle’ technologische ontwikkelingen, in plaats van jarenlang medicijnonderzoek.

Tijdens mijn bachelor stage ben ik me gaan oriënteren op wat ik wél wilde en heb veel master open dagen bezocht. Op de open dag bij TU/e trok de master Electrical Engineering mij erg aan, omdat je er breed inzetbaar opgeleid wordt. Daarnaast bieden ze een medisch mastertrack aan (Care&Cure) waarbij ik ook mijn medische achtergrond kon gebruiken. Ik vond het erg zwaar te switchen van een niet-technische studie naar Electrical Engineering. De overstap was groot en hoewel ik goed was in de technische vakken op de middelbare school was dit ook alweer even weggezakt. Voor mij was het belangrijk dat ik vanaf het begin alles bijhield en dat heeft ervoor gezorgd dat ik het allemaal gehaald heb.

Ik denk dat iedereen het aankan, zolang je het niet onderschat en gemotiveerd bent. Ik heb dan geen HBO gedaan maar een bachelor aan een niet-technische universiteit. Dit voegde voor mij heel veel toe, omdat ik dan toch die overstap kon maken in plaats van opnieuw starten in de bachelor. Als je gemotiveerd bent en dit is wat je wilt, dan geeft het denk ik heel veel kansen: ik heb veel interessante mensen ontmoet en zie om me heen heel veel leuke projecten. Ook wordt bijvoorbeeld buitenlandervaring erg gestimuleerd en heb ik een fantastisch half jaar in Australië gehad. Zeker de pre-master zal even aanpoten zijn, maar in mijn beleving viel de master zelf reuze mee en was het vooral heel interessant om dieper in te gaan op je interesses.