Eten & Uitgaan

Kroegen te over

Aan kroegen, uitgaansgelegenheden en cultuur geen gebrek in Eindhoven. Als je nog niet weet op welke plekken je moet zijn: in het blok hieronder staan de belangrijkste plaatsen beschreven

Stratumseind

Een nacht lang dansen, drinken en flirten: dat is precies wat je op Stratumseind te zoeken hebt. Van welke muziek je ook houdt, deze uitgaansstraat biedt voor elk genre wel een kroeg of club. In totaal liggen er zo'n 50 aan deze straat, die een begrip is in Eindhoven en daarbuiten. Ook mooi meegenomen is dat de man/vrouw-ratio hier aanzienlijk gebalanceerder is dan aan de universiteit. Kroegen die veel studenten trekken zijn 't Lempke, Café Thomas, De Spijker, Thuys, Costa.

De Markt

Bij zonnig weer staat het hier al snel tjokvol stoelen en tafeltjes. Ook voor studenten is het marktplein dan een fijne hangplek. De rest van het jaar is dit plein niet echt een aanrader voor studenten. De menu's van de eetcafés bieden weinig bijzonders en de prijzen stemmen ook niet echt vrolijk.

Stationsplein & Dommelstraat

Of je nu houdt van Mexicaanse Tortilla's, Argentijnse grillgerechten, Spaanse tapas of Italiaanse pasta: hier vind je waarschijnlijk wel wat je zoekt. Bij studenten is de Ierse Trafalgar Pub populair vanwege de vele biersoorten en de goedkope kaart. En laat je verrassen met bijzondere cocktails bij Café Mundial.

Hubble

Hubble Community Café is zeven dagen in de week een levendige hotspot op de campus. Vind versnaperingen tegen vriendelijke prijzen in een ongedwongen sfeer. Zomers met een zonnig terras met zicht op de Dommel. ‘s Winters een warme huiskamer voor iedereen. Voor en door studenten en medewerkers, maar iedereen is welkom. Dragers van het motto alles kan en mag, en geen evenement is gek genoeg. Dit is de perfecte locatie voor de diverse verenigingen om hun activiteiten te organiseren.

Openingsuren:
Weekdagen: 08.00u – 02.00u
Weekend: 11.00u – 02.00u

Vrijstraat, Kleine Berg & Wilhelminaplein

Heb je genoeg van Stratumseind, loop dan eens via de Vrijstraat naar Kleine Berg en het Wilhelminaplein. Je vindt er van alles en nog wat: alternatieve loungekroegen met veel designvolk, goedkope eetcafé's en luxe restaurants, maar ook ouderwets gezellige kroegen. De gemiddelde leeftijd van het publiek gaat met vijf tot tien jaar omhoog.

Studium Generale (Gaslab)

Verhef het studentenvolk, dat is de opdracht aan Studium Generale van de TU/e. De instelling organiseert culturele activiteiten voor studenten. Denk aan lezingen, discussies, workshops, films en theatervoorstellingen. De muziek- en theatervoorstellingen vinden plaats in het Gaslab, een tot theater omgebouwd laboratoriumgebouw op de TU/e-campus. Toegang is meestal gratis of goedkoop.

De Zwarte Doos

De Zwarte Doos is een Grand Café en filmhuis aan de rand van de campus. Je ziet hier de betere films voor € 3,- zonder gesnaai en lawaai om je heen. Studium Generale en Plaza Futura verzorgen het filmprogramma. Je kunt hier ook lunchen. Er is gratis draadloos internet en zomers is het terras snel mutje vol.

Effenaar

In dit poppodium aan de Dommelstraat spelen zowel gevestigde namen als onbekend talent. Op zaterdagavond zijn er vaak 80's & 90's -feesten, maar ook originelere DJ's krijgen de zaal aan het swingen. Zo nu en dan zijn er lichtvoetige theaterevenementen. Je kunt er bovendien eten voor een redelijke prijs.

Natlab

‘Natlab’ is het filmhuis van Eindhoven. Je kunt er bijzondere arthouse-films en betaalbare theaterproducties zien. Daarnaast kun je er betaalbaar eten en vegetariërs hebben de keuze uit meerdere alternatieven. 

Area 51

Natuurlijk kun je in deze enorme hal in Strijp-S onbeperkt skaten voor 5 euro per dag (10-rittenkaart kost 40 euro). Maar vergeet niet af en toe de agenda te checken, want er gebeurt meer. Startende bandjes en alternatieve DJ's vullen de hal regelmatig met gezellige herrie.

Het Parktheater

Het Parktheater heeft een vol en interessant programma aan dans-, cabaret- of toneelvoorstellingen. Studenten betalen voor een last-minute kaartje (vanaf 1 uur voor aanvang) aan de balie een sterk gereduceerd tarief. 

Frits Philips Muziekcentrum

Genieten van muziek doe je in het Frits Philips muziekcentrum gezeten op een stoel en zonder pilsje in je hand. Beroemde symfonieorkesten, maar ook internationaal bekende popartiesten en jazzmuzikanten beklimmen er het podium.

Café Wilhelmina

Natuurlijk kun je in Café Wilhelmina (aan het gelijknamige plein) terecht voor een pilsje en een terrasje. Maar elke maandagavond speelt er bovendien een jazzband en ook op de overige dagen is er vaak iets cultureel verantwoords of lolligs te beleven. Op vrijdag en zaterdag wordt er gedanst.

Temporary Art Centre (TAC)

Tientallen beeldende kunstenaars, designers en theatermakers zijn aangesloten bij het Eindhovense Temporary Art Centre tegenover het PSV-stadion. Er zijn wisselende exposities, optredens en installaties van allerlei artiesten en je kunt er goedkoop een atelier huren. Op donderdag en vrijdag eet je er voor minder dan € 15,- een biologisch vegetarisch driegangendiner

Van Abbemuseum

De vaste collectie van dit museum voor hedendaagse kunst omvat bijna 2700 werken uit binnen- en buitenland. Bewonder o.a. Chagall, Kokoschka, Lissitzky, Beuys en McCarthy. Daarnaast zijn er wisselende expo's van bekende hedendaagse kunstenaars. Zegt het je niets? Laat je dan vooral eens rondleiden. Op donderdagavond gratis toegang.