Wonen

Op kamers gaan

Als je op kamers woont, krijg je meer van het studentenleven mee. Een kamertekort is er niet: het aanbod in Eindhoven is groot en de kamermarkt is redelijk ontspannen. Wie genoegen neemt met een bescheiden kamer, vindt snel een onderkomen.

Kamersites

Je kunt natuurlijk briefjes op een prikbord hangen, maar een kamer zoeken via een online kamersite is meestal zeker zo effectief. Deze digitale prikborden worden veel gebruikt door zowel huurders als verhuurders en zijn bovendien gratis. En heb je al familie, vrienden, kennissen in Eindhoven? Meld dat je een kamer zoekt. Wellicht hebben zij handige contacten.

Camelot

Woningverhuurder Camelot verhuurd woningen gelegen op de TU/e campus in het gebouw La Luna. In dit gebouw zijn studio’s te huur met eigen badkamer en eigen keuken. Voor meer informatie en boekingen zie de website van Camelot.

Vestide

Je kunt ook woonruimte zoeken via een instantie. Woningcorporatie Vestide heeft meer dan 2000 kamers voor studenten. De wachttijd is 1 of 2 jaar, hoewel de wachttijd een half jaar tot een jaar korter wordt als je ver van Eindhoven woont. Inschrijven kan vanaf 15 jaar.

Andere partijen

De woningcorporaties Trudo en Wooninc. verhuren ook studentkamers in allerlei soorten, maten en prijscategorieën. Bij The Student Hotel Eindhoven kun je vanaf februari 2017 terecht voor het huren van een kamer.

Bewoners van de studentenhuizen dragen vaak zelf een nieuwe huisgenoot aan als er een kamer vrijkomt. Je kunt ook kijken op www.kamers.nl. Ben je op zoek naar een betaalbare huurwoning, kijk dan eens op www.kansrijkhuren.nl. 

Verhuizen?

Ga je verhuizen? Denk er dan aan om je in te schrijven bij de gemeente Eindhoven.