Wat kan je verwachten?

Registratiedag internationale master studenten

Registratiedag internationale masterstudenten 19 augustus 2019

Er zijn een aantal administratieve zaken die je als internationale student in je eerste dagen in Nederland moet organiseren. Het International Office van de TU/e helpt je graag met al deze bureaucratische rompslomp voordat je met je studie begint.

Welkomspresentatie & persoonlijk schema

De dag begint met een kort welkom van het International Office en instructies over het gebruik van je persoonlijke schema voor het navigeren door de verschillende officiƫle afspraken voor je TU/e registratie, Nederlandse bankrekening, inschrijving op het gemeentehuis, TBC-onderzoek bij de GGD (indien van toepassing) en het ontvangen van je verblijfsvergunning (indien van toepassing).

De introductiecommissie geeft je ook een overzicht van het volledige Master Kick-off programma en (indien van toepassing voor jou) een presentatie van AON (de studentenverzekeraar).

Registratie TU/e

Na de welkomstpresentatie ga je verder met je afspraak om je te registreren bij de TU/e. De medewerkers van het International Office zullen je helpen bij het controleren van je documenten. In de dagen na de registratiedag zullen zij je TU/e registratie afronden. Je ontvangt een e-mail zodra je registratie is afgerond.

Bankrekening

Als je de TU/e hebt gevraagd om een Nederlandse bankrekening voor je te regelen, zullen medewerkers van de Rabobank aanwezig zijn om je te helpen met de tenaamstelling van de rekening en je te voorzien van een bankpas en pincode. Je wordt gevraagd een formulier in te vullen en je handtekening te plaatsen. Je kan de volgende dag om 12.00 uur vanaf deze bankrekening betalen.

Andere zaken

De overige afspraken zoals je inschrijving op het gemeentehuis, TBC-onderzoek bij de GGD (indien van toepassing) en ontvangst van je verblijfsvergunning bij de IND (indien van toepassing)) vinden plaats tijdens of na de introductieweek. Alle informatie en afspraken worden in je persoonlijke schema geplaatst.

Lunch

Tussen alle afspraken door is er voldoende tijd om te lunchen of een snack te nemen. Op de TU/e campus zijn verschillende eetgelegenheden. Houd er rekening mee dat je op de TU/e nergens met contant geld kan betalen.

Afsluiting

De registratiedag wordt uiterlijk om 16.00 uur afgerond (afhankelijk van je persoonlijke schema). Er wordt verwacht dat je beschikbaar bent tot het einde van je schema.

Contact

Nog vragen over de registratiedag? Stel ze via onderstaand contactformulier!