TU/e Honors Academy

TU/e Honors Tracks en Challenges
Studenten die naast hun opleiding een extra uitdaging aankunnen, mogen deelnemen aan de TU/e Honors Academy. Je kunt kiezen uit 6 excellentietrajecten tijdens je bachelor. Ook in de masterfase kun je  binnenkort een Honors program volgen. De Honors Academy is bedoeld voor studenten die het onderste uit de kan willen halen. Honorsstudenten studeren gemakkelijk en hebben regelmatig het gevoel meer te willen weten over een vak of verwante zaken. Het zijn studenten die graag over de grenzen van hun eigen vakgebied willen kijken. Het doel is om je voor te bereiden op wetenschappelijke, maatschappelijke en persoonlijke uitdagingen.

Voorbeelden van maatschappelijke uitdagingen zijn:

  • Hoe zorgen we ervoor dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid nemen om gezond te leven?
  • Welke kansen zien we op het gebied van internet, mobiliteit en steeds meer verkeer?
  • Nieuwe energiebronnen die duurzaam en veilig zijn.

Zelf aan zet
Je maakt in het programma kennis met andere wetenschapsgebieden. Je doet uitdagende onderzoeksopdrachten en je neemt met je medestudenten deel aan extra activiteiten. Als honorsstudent ben je medeverantwoordelijk voor de invulling van de Honors Academy. Zo kun je zelf (internationale) sprekers uitnodigen en ideeën voor honors classes of bijeenkomsten aandragen. Je kunt je eigen onderzoeksopdracht invullen en zelf een symposium organiseren.

Werklast
De Honors Academy maakt geen deel uit van het reguliere onderwijsprogramma. Als student volg je het Honors program dus naast je gewone onderwijs. Je investeert ongeveer tien uur per week extra in het tweede en derde jaar van je studie. In totaal besteed je 840 uur, 30 ects aan de Honors Academy, verdeeld in twee delen van 15 ects. Na het eerste deel word je voortgang en de kwaliteit van je werk beoordeeld. Dit moment is tevens een ijkpunt voor reflectie en om te bepalen of je doorgaat.

Diploma
Bij succesvolle afronding van de Honors Academy staat dit op je Bachelordiploma vermeld. Daarnaast ontvang je een aanbevelingsbrief en krijg je 30 ects extra. Als je alleen het eerste deel afrond, ontvang je een certificaat en 15 ects extra.

Toelating
Om toegelaten te kunnen worden tot de Honors Academy vindt er een selectie plaats op basis van een motivatiebrief en een gesprek. Studenten die 30 ects hebben behaald per 1 april in het eerste jaar van hun studie ontvangen een uitnodiging om te solliciteren.