Studieopbouw

Studieopbouw

De AIES mastertrack duurt 2 jaar, verdeeld in 4 kwartielen. Gedurende de twee jaar heb je kernvakken, specialisatievakken, keuzevakken en beroepsontwikkelingscursussen, ga je eventueel stage lopen en sluit je af met een afstudeerproject.
De voertaal van de opleiding is Engels.

Keuzevakken

Je kunt kiezen uit een scala aan keuzevakken met de nieuwste, specialistische kennis over onderwerpen die momenteel in onze onderzoeksgroepen worden onderzocht. Deze keuzevakken zijn bedoeld om je voor te bereiden op jouw afstudeerproject.

De vrije keuzevakken zijn niet beperkt tot een bepaald onderwerp. Je kunt deze gebruiken om technische of niet-technische onderwerpen naar keuze te bestuderen voor het verbreden van je perspectief. Vakken van andere richtingen binnen de TU/e, van andere universiteiten en zelfs van buitenlandse universiteiten komen hiervoor in aanmerking. Eventueel kan wel goedkeuring van de Examencommissie nodig zijn.

Professionele ontwikkeling

Tijdens het programma krijg je mogelijkheden om je algemene professionele capaciteiten te ontwikkelen. Een essentieel onderdeel is een programmeertraining waarbij gebruik wordt gemaakt van state-of-the-art toolboxes en echte data. Tevens leer je hoe je een onderzoeksvraag moet formuleren om literatuuronderzoek te doen en hoe onderzoeksresultaten te communiceren. Tijdens je afstudeerproject leer je hoe je wetenschappelijke informatie op academisch niveau beschrijft en presenteert.

Afstudeerproject

Dit programma wordt afgesloten met een onderzoeksproject waarin je jezelf als ingenieur in AIES bewijst. Tijdens dit project breng je alles wat je geleerd hebt en de vaardigheden die je ontwikkeld hebt in de praktijk door nieuwe kennis te creƫren. Het eindresultaat van je project kan een nieuw product zijn, een nieuwe tool, een wetenschappelijk artikel, een presentatie op een internationale conferentie of een patent zijn. Er zijn ook mogelijkheden om je afstudeerproject uit te voeren met een van onze industriƫle partners in de regio of in het buitenland.