voor internationals

Huisvesting

Huisvesting voor internationale bachelor en master studenten

Het regelen van huisvesting is je eigen verantwoordelijkheid. We kunnen slechts huisvesting bieden aan een beperkt aantal studenten. Als dat het geval is, nemen we contact op met de studenten die het bevestigingsformulier hebben teruggestuurd en de garantiebetaling hebben betaald voor de deadline: 1 juni voor het eerste semester, 15 november voor het tweede semester. Beschikbaarheid van woonruimte via de TU/e echter is dus beperkt, dus houd er rekening mee dat je dit zelf moet regelen.

Check onze ‘Tips’ onder op deze pagina, die je hierbij kunnen helpen.

HUISVESTING VOOR EXCHANGE STUDENTEN

Exchange studenten moeten een Student Application Form invullen, waarin ze een aanvraag voor huisvesting kunnen indienen. Het formulier kun je aanvragen via de contactpersoon van de desbetreffende faculteit. We kunnen slechts een beperkt aantal plaatsen voor woonruimte garanderen voor exchange studenten. Als het niet lukt huisvesting te regelen, ontvang je bericht van de faculteit die jouw aanvraag behandelt. Meer informatie over hoe je zelf huisvesting kunt regelen.

Huisvesting voor PDEng en PhD

Vestide heeft voor PhD en PDEng-studenten een beperkt aantal woonruimtes beschikbaar. Omdat het aanbod beperkt is, kunnen we geen garantie bieden dat huisvesting via Vestide gaat lukken. Als Vestide geen woonruimte beschikbaar heeft, of als je een familiekamer wilt, zullen we je informeren hoe je zelf huisvesting kunt regelen op de commerciële markt.

Vestide biedt de volgende type woonruimtes:

• 1 persoons woonruimte (huur € 450 - € 850 per maand)
  • Woonruimte voor stelletjes ( huur vanaf € 700 - € 1000 per maand)

Kort verblijf en huisvesting voor medewerkers

Eindhoven is een dynamische, moderne stad met een grote en groeiend aantal studenten en expats. De afgelopen jaren is er veel huisvesting gerealiseerd voor expats, ook voor kort verblijf. Op deze pagina informeren we je hoe je woonruimte kunt regelen in Eindhoven

Woonruimte in Eindhoven voor expats wordt voornamelijk aangeboden door commerciële verhuurders, voornamelijk via hun websites. Er zijn geen wachtlijsten. Als je op de website woonruimte ziet waarin je geïnteresseerd bent, dan kunt je contact opnemen met het bureau. Commerciele bureaus bieden woonruimtes aan die variëren van een studentenkamer tot luxe huizen. De woonruimte kan volledige gemeubileerd en gestoffeerd zijn, half gemeubileerd of ongemeubileerd.

Huursubsidie

De Nederlandse regering biedt inwoners met een laag inkomen en hoge huurkosten de mogelijkheid voor huursubsidie. Als je in aanmerking wilt komen moet je contact opnemen met de Belastingdienst. Alleen inwoners met een laag inkomen, die in onafhankelijke woonruimte wonen met een eigen voordeur en eigen voorzieningen hebben, zoals keuken, douche en toilet, komen in aanmerking voor huursubsidie.

Vragen?

Heb je vragen over huisvesting, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.