Huisvesting

Huisvesting voor bachelor en master studenten

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar. We verwachten deze eind oktober te kunnen bieden. Houd daarvoor de website in de gaten.

HUISVESTING VOOR EXCHANGE STUDENTEN

Exchange studenten moten een Student Application Form invullen, waarin ze een aanvraag voor huisvesting kunnen indienen. Het formulier kun je aanvragen via de contactpersoon van de desbetreffende faculteit. We kunnen slechts een beperkt aantal plaatsen voor woonruimte garanderen voor exchange studenten. Als het niet lukt huisvesting te regelen, ontvang je bericht van de faculteit die jouw aanvraag behandelt.

Huisvesting voor PDEng en PhD

De TU/e heeft een regeling met Vestide voor het aanbieden van volledig gestoffeerde, ‘all-in’ woonruimte voor internationale PDEng en PhD-studenten. We kunnen echter niet garanderen dat er woonruimte beschikbaar is. Als Vestide geen woonruimte heeft, of als je woonruimte voor familie nodig hebt, dan ontvang je informatie hoe je dit kunt regelen via de private markt. In dat geval vallen de prijzen meestal hoger uit.

Short Stay en huisvesting voor medewerkers

We adviseren je om minstens twee maanden voordat je naar Eindhoven komt al te beginnen met het zoeken van woonruimte. Om je te helpen vind je hier een overzicht van aanbieders van woonruimte in Eindhoven. Woonruimte wordt meestal aangeboden door commerciële aanbieders, die meestal woonruimte voor kort verblijf aanbieden. Ze vragen vaak een vergoeding voor hun service. Het bedrag verschilt per bureau, maar ligt rond de paar honderd euro. De voorwaarden verschillen ook per bureau. Kort verblijf is meestal voor een vaste periode afgesproken tussen huurder en verhuurder. In de meeste gevallen kun je dan ook niet de huurovereenkomst verbreken voor de afgesproken datum.

Bureau die kort verblijf aanbieden zijn:  Lighthouse group, Book and Stay, Guesthouse Wonen & Slapen, Rotsvast or Serviced Apartments
Voor woonruimte met een minimale huurperioder van 6 maanden bekijk het aanbod van of Camelot  voor gebouw Luna op de TU/e Campus, Friendly Housing, Rotsvast, The Student Hotel, Goeth VastgoedPerrée en PartnersSTOITDHVC VastgoedserviceHousingXLHUURinc HousingDirect Wonen en Pararius die aanbod laten zien van verschillende bureaus.

Huursubsidie

De Nederlandse regering biedt inwoners met een laag inkomen en hoge huurkosten de mogelijkheid voor huursubsidie. Als je in aanmerking wilt komen moet je contact opnemen met de Belastingdienst. Alleen inwoners met een laag inkomen, die in onafhankelijke woonruimte wonen met een eigen voordeur en eigen voorzieningen hebben, zoals keuken, douche en toilet, komen in aanmerking voor huursubsidie.

Lees onze Huur Checklist voordat je een huurovereenkomst tekent.