ECTS punten
180
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Studieduur
3 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Bachelor of Science

De moderne auto is een intelligent en super hightech systeem. Elektrische componenten zijn niet meer weg te denken door onder meer de overgang naar nieuwe aandrijfsystemen (hybride en elektrisch) en de opkomst van autonoom rijden. Naast de traditionele werktuigbouwkunde ligt de nadruk steeds meer op disciplines als elektronica en software.

Een studie voor jou?

Ben jij:

 • geïnteresseerd in wetenschap en techniek?
 • gefascineerd door complexe hightech systemen en het samenspel van beweging, elektronische componenten en besturing?
 • altijd op zoek naar verbetering?
 • ambitieus en vind je het inspirerend te weten dat jouw inspanningen kunnen bijdragen aan het terugdringen van files of de vermindering van CO2-uitstoot?

Herken je jezelf hierin? Dan hoor jij bij de nieuwe generatie automotive-ingenieurs!

Bezoek ons

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke informatie over studeren op de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak dan een account aan in MyStart@TU/e!

Joep Sloot

De automotive industrie

De bacheloropleiding Automotive Engineering is een unieke opleiding die je in Nederland alleen aan de TU/e kunt volgen. Een groot deel van de automotive-industrie in Nederland is geconcentreerd in Brainport Regio Eindhoven. Deze werkgevers hebben grote behoefte aan hooggekwalificeerde ingenieurs. Nederland heeft een goede naam als het gaat om de automobielsector. Veel bedrijven zijn marktleider in Europa of zelfs in de wereld. De TU/e werkt nauw samen met deze bedrijven, zowel nationaal als internationaal.

Major Automotive

Tijdens de bacheloropleiding Automotive leer je alle relevante onderdelen van de auto kennen en leer je hem als totaalsysteem te doorgronden. Door dit inzicht draag je bij aan innovaties op het gebied van slimmere, schonere en veiligere auto’s. De major Automotive is formeel onderdeel van de bacheloropleiding Electrical Engineering. Na afronding van deze major ontvang je het diploma van Bachelor of Science in Electrical Engineering, met als specialisatie Automotive.

 • MET BETREKKING TOT BACHELOR Electrical engineering

 • 4,0

  Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

 • 247

  Aantal eerstejaars

 • 18-24

  Contacttijd eerstejaars

 • 62%

  Doorstroom naar het tweede jaar

 • 32%

  Diploma binnen 4 jaar

 • 87%

  Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Studievereniging Thor

De studievereniging stelt zich ten doel de belangen van de studenten aan de faculteit Electrical Engineering te behartigen. Enerzijds probeert zij om de studenten hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Zij bereikt dit door middel van onder andere excursies, lezingen en symposia en het organiseren van een studiereis. Anderzijds organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse Borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding om de band tussen de leden onderling te stimuleren.

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.