ECTS punten
180
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Studieduur
3 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Bachelor of Science

MEER WETEN OVER Automotive Technology?

 • Bezoek een experience day op 27 of 6 april 2023 en ontvang een middag lang meer informatie over de studie
 • Of ervaar de studie door een hele dag met een van onze studenten mee te lopen tijdens een proefstudeerdag op 7, 14, en 28 maart 2023

De moderne auto is een intelligent en super hightech systeem. Bovendien staat een auto al lang niet meer op zichzelf, en is steeds vaker verbonden met andere systemen. Hoogwaardige elektrische componenten zijn daardoor niet meer weg te denken. Dat komt onder meer door de opkomst hybride en elektrische auto's en de ontwikkeling van zelfrijdende auto's en intelligente verkeersmeetsystemen. Dat betekent dat de nadruk niet meer ligt op alleen de traditionele werktuigbouwkunde, maar steeds meer op disciplines als elektronica en software.

Waarom Automotive Technology?

Waarom zou je juist voor deze opleiding kiezen?

Speel video
Joep Sloot

Chat met onze studenten

Major Automotive Technology

Tijdens de bacheloropleiding Automotive Technology word je niet specifiek opgeleid om een auto te ontwikkelen. Wel leer je alle relevante onderdelen van de auto kennen en leer je hem als totaalsysteem te doorgronden. Door dit inzicht draag je bij aan innovaties op het gebied van slimmere, schonere en veiligere auto’s. De major Automotive Technology is onderdeel van de bacheloropleiding Electrical Engineering. Na afronding van deze major ontvang je het diploma van Bachelor of Science in Electrical Engineering, met als specialisatie Automotive.

Uniek in Nederland

De bacheloropleiding Automotive Technology is een unieke opleiding die je in Nederland alleen aan de TU/e kunt volgen. Een groot deel van de automotive-industrie in Nederland is geconcentreerd in Brainport Regio Eindhoven. Deze werkgevers hebben grote behoefte aan hooggekwalificeerde ingenieurs. Nederland heeft een goede naam als het gaat om de automobielsector. Veel bedrijven zijn marktleider in Europa of zelfs in de wereld. De TU/e werkt nauw samen met deze bedrijven, zowel nationaal als internationaal.

Ben jij:

 • Geïnteresseerd in wetenschap en techniek?
 • Gefascineerd door complexe hightech systemen en het samenspel van beweging, elektronische componenten en besturing?
 • Altijd op zoek naar verbetering?
 • Ambitieus en vind je het inspirerend te weten dat jouw inspanningen kunnen bijdragen aan het terugdringen van files of de vermindering van CO2-uitstoot?

Herken je jezelf hierin? Dan hoor jij bij de nieuwe generatie automotive-ingenieurs!

 • MET BETREKKING TOT BACHELOR Electrical engineering

 • 3,9

  Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

 • 275

  Aantal eerstejaars

 • 18-24

  Contacttijd eerstejaars

 • 59%

  Doorstroom naar het tweede jaar

 • 30%

  Diploma binnen 4 jaar

 • 86%

  Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Studievereniging Thor

De studievereniging Thor behartigt de belangen van de studenten aan de faculteit Electrical Engineering. Doel is aan de ene kant om ze het vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Bijvoorbeeld door excursies, lezingen, symposia en een studiereis. Tegelijkertijd probeert de studievereniging de onderlinge band tussen de leden te stimuleren. Daarvoor organiseert zij onder meer een wekelijkse borrel, sporttoernooien, feesten en weekendjes weg. Thor organiseert ook een groot gedeelte van de introductieweek voor eerstejaars elektro- en automotivestudenten.

Meer informatie vind je op de website van studievereniging Thor.

Anderen bezochten

Niet helemaal zeker of deze studie bij je past? Andere aankomende studenten bezochten ook:

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.